eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk
Bátortalanabbul utaznak a németek

Bátortalanabbul utaznak a németek

A terrorizmus rányomta bélyegét az idegenforgalomra is. A német utazási irodák forgalma emiatt január elseje óta közel 4 százalékkal csökkent. Kiváltképpen a Törökországba irányuló turizmus sínylette meg a politikai feszültséget, illetve a sorozatos merényleteket.

Az üdülni vágyó németekre hosszú időn át Törökország különleges vonzerőt gyakorolt. Noha számszerűen jóval többen utaztak Spanyol- vagy Olaszországba nyaralni, Isztambul a maga kulturális ajánlataival, vagy a török Riviérának nevezett Földközi-tenger melléki üdülőközpontok jutányos kínálataikkal tavaly csaknem 6 millió német számára biztosítottak remek kikapcsolódási és üdülési lehetőséget.

Az államcsíny és a pokolgépes robbantások elszaporodása azonban

elriasztotta a turistákat, így idén majdnem a felére zuhant vissza a Törökországba látogató németek száma.

Mint a berlini idegenforgalmi szövetség elnöke egy sajtóinterjúban elmondta, a biztonság megingása azonnal leolvasható a turisztikai statisztika adataiból.

Norbert Fiebig azonban utalt egy új tényezőre is, nevezetesen arra, hogy az utazások terén egyre nagyobb szerepet játszik a célországban uralkodó politikai helyzet.

Ez megmutatkozik a Magyarországra látogató német turisták számát illetően is. Míg a Balatont kedvelők körében a budapesti kormány intézkedéseivel kapcsolatos, nemegyszer igencsak bíráló hangú jelentések egyre nagyobb befolyást gyakorolnak a nyaralásra vonatkozó döntésekben,

addig a folyami turistahajók fedélzetén, Passau felől egyre több, főleg nyugdíjas német érkezik Magyarországra.

A körükben végzett közvélemény-kutatás alapján számukra a biztonság az egyik fő motívum. Ez egybecseng Norbert Fiebig sajtónyilatkozatával, amely szerint – az idei németországi merényletek ellenére a válaszadók elsöprő többsége még most is viszonylagos biztonságban érzi magát hazájában, és ez a tény egyre nagyobb szerepet játszik abban is, hogy merrefelé tervezik a jövő évi szabadságuk eltöltését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×