A maffiával kokettált a Híd politikusa

Infostart
2016. augusztus 15. 14:37
Bűnszervezetben való részvétellel és a gazdasági bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják Szlovákiában a kormánypárti Híd egyik regionális politikusát. Csörgő Judit a párt bősi alapszervezetének elnöke korábban kapcsolatban állt a dunaszerdahelyi maffia néhány tagjával is.

A Híd Dunaszerdahelyi Járási Elnöksége azonnal felfüggesztette a párt bősi alapszervezete elnökének, Csörgő Juditnak a pártbéli tagságát, miután kiderült, hogy súlyos bűncselekményekben való részvétellel gyanúsítják.

Csörgő Juditot bűnszervezet létrehozása, valamint illegális dohánygyártás és adócsalás miatt vonták felelősségre, amelyet a rendőrség információi szerint a Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi maffiával együttműködve követett el. Csörgő korábban közeli kapcsolatban állt olyan személyekkel is, akiket a rendőrség gyilkossággal gyanúsít. Az egyik emberöléssel gyanúsított személy még jelenleg is szökésben van. Vele sajtóinformációk szerint Csörgő korábban élettársi kapcsolatot tartott fenn.

A Híd bősi alapszervezetének elnökét a rendőrség által augusztus 2-án végrehajtott nagyszabású razzia során előállították, az üggyel foglalkozó bíró végül nem rendelte el vizsgálati fogságba helyezését. Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, de

a Legfelsőbb Bíróság nem adott helyt a fellebbezésnek, így továbbra is szabadlábon védekezhet.

Csörgő Judit ügyéről már tárgyalt a Híd járási elnöksége. Nagy András, a párt szóvivője úgy tájékoztatott, hogy a pártból való végleges kizárásról az ellene felhozott vádakkal kapcsolatos bírósági eljárás lezárulását követően döntenek. A szóvivő hozzátette, hogy a pártnak nem volt tudomása arról, milyen más tevékenységet folytat Csörgő, és kikkel barátkozik.

Mindezt Érsek Árpád, a Híd Dunaszerdahelyi Járási Szervezetének elnöke is megerősítette. „A sajtóból értesültem arról, mi a probléma Judittal. Járási szinten dolgoztunk együtt, de arra nem volt rálátásom, hogy ki tartozik a baráti körébe. Magam is a fejemhez kaptam, mikor olvastam a híreket” – mondta Érsek. A járási elnök hozátette, az eset után azonnal felfüggesztették Csörgő Judit párttagságát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A maffiával kokettált a Híd politikusa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást