eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Hiányolják a németek a huligánokról készült felvételeket

Hiányolják a németek a huligánokról készült felvételeket

A német közszolgálati tévéállomások panaszt tettek a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél, amiért a mérkőzések közvetítése során nem továbbítják a huligánok közti összetűzésekről vagy más erőszakcselekményről készült felvételeket. A Labdarúgó Szövetség arra hivatkozva mellőzi ezeknek a felvételeknek a közlését, hogy nem akarja utánzásra csábítani az esetleg erőszakra hajló szurkolókat.

A közszolgálati tévéállomások sportszerkesztőségének vezetője bejelentette, hogy gyámkodásnak tekinti, ha a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kizárólag a meccsek menetét közvetíti, és nem továbbítja azokat a felvételeket, amelyeken a nézőtéren kirobbanó összetűzések, vagy egyes rajongók botrányos fellépése látható. Dieter Gruschwitz ezért panaszt emelt a Szövetség média osztályán.

A német tévéállomások az európai labdarúgó bajnokság mérkőzéseiről a szövetségtől kapják a felvételeket, noha saját kameráik is működnek a német válogatott meccsein.

A mérkőzések peremén történő eseményekről a híradásokban is be akarnak számolni a közszolgálati adók, ezért is tekintik cenzúrának a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség eddigi álláspontját, amely szerint az esetleges erőszakról készült képek utánzásra ösztönözhetnének egyes személyeket, vagy csoportokat.

Az állami televízió sportszerkesztősége viszont úgy véli, hogy a Labdarúgó Szövetség bízza az egyes tévéállomásokra, hogy bemutatja-e a meccsek idején történő verekedéseket, vagy azokat a képeket, amelyek szinte meztelenre vetkőzött szurkolók akcióit mutatják be, mint ami például a török és a horvát válogatott mérkőzése során történt.

Ez ugyan a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség felvételén is egy-két másodpercre látható volt, azonban a kameraállás gyorsan változott, és csupán a lelkesen szurkoló közönségre irányult.

Ugyanígy nem volt látható az angol-orosz meccs végén a nézőtéren huligánok között kirobbant verekedés, amelyről a második német tévécsatorna sporttudósítója szemtanúként, élő adásban, mintegy rádióriporter számolt be. A más forrásból származó felvételek időközben azonban valamennyi híradóban láthatók voltak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×