Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Segít vagy ront Beckenbauer támogatása?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Német Labdarúgó Szövetség elnöke, Reinhard Rauball pénteki nyilatkozatában nem titkolta, hogy szervezete a svájci Gianni Infantinot tartja a legalkalmasabbnak a FIFA elnöki tisztségére. Azonban a müncheni Süddeutsche Zeitung pénteki száma azt írja, a Salman bin Kalifa bahreini sejknek jobbak az esélyei, és a jelek szerint minden idők egyik legismertebb német labdarúgója, Franz Beckenbauer is az ő táborát erősíti.

A Süddeutsche Zeitung nem említette, hogy Franz Beckenbauer támogatása javítja vagy inkább rontja a bahreini sportfunkcionárius kilátásait a FIFA elnöki tisztségére.

Mivel azonban a mai választástól a nemzetközi labdarúgás hírnevének és tekintélyének helyreállítását remélik, nem valószínű, kedvező ajánlólevélnek tekinthető bárki számára is a botrányba keveredett Beckenbauer társasága.

Noha a német futballsztárt csak azért ítélték a nevetségesen alacsony hétezer svájci frank megfizetésére, mert elzárkózott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség zavaros ügyeinek feltárásában való közreműködésre, jól értesült források tudni vélik, hogy Beckenbauernak jó oka volt erre.

Tény, hogy a közelmúltban, mint a legendás FC Bayern tiszteletbeli elnöke, inkább öngólokat rúgott. Határozott elismeréssel nyilatkozott arról, hogy két év múlva Oroszország, majd 2022-ben pedig Katar rendezze a labdarúgó világbajnokságot, ám véleményének pártatlanságát erősen megkérdőjelezte luxuskörülmények között tett utazásainak sokasága Moszkvába és Dohába.

És miután elterjedtek a katari stadionépítkezéseken történt balesetekről szóló hírek, valamint azok a jelentések, hogy az ott dolgozó vendégmunkásokat szabályosan kizsákmányolják munkaadóik, Beckenbauer csak annyit jegyzett meg, hogy Dohában tett látogatásai során egyetlen láncravert rabszolgát sem látott és a világbajnokság előkészületei a legnagyobb rendben folynak.

Ez már nemcsak a FIFA számára volt sok, hanem rajongóinak táborát is erősen lehűtötte, így a 70 éves futballsztárra Zürichben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnökválasztáson legfeljebb mellékszerep juthat.