eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Segít vagy ront Beckenbauer támogatása?

A Német Labdarúgó Szövetség elnöke, Reinhard Rauball pénteki nyilatkozatában nem titkolta, hogy szervezete a svájci Gianni Infantinot tartja a legalkalmasabbnak a FIFA elnöki tisztségére. Azonban a müncheni Süddeutsche Zeitung pénteki száma azt írja, a Salman bin Kalifa bahreini sejknek jobbak az esélyei, és a jelek szerint minden idők egyik legismertebb német labdarúgója, Franz Beckenbauer is az ő táborát erősíti.

A Süddeutsche Zeitung nem említette, hogy Franz Beckenbauer támogatása javítja vagy inkább rontja a bahreini sportfunkcionárius kilátásait a FIFA elnöki tisztségére.

Mivel azonban a mai választástól a nemzetközi labdarúgás hírnevének és tekintélyének helyreállítását remélik, nem valószínű, kedvező ajánlólevélnek tekinthető bárki számára is a botrányba keveredett Beckenbauer társasága.

Noha a német futballsztárt csak azért ítélték a nevetségesen alacsony hétezer svájci frank megfizetésére, mert elzárkózott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség zavaros ügyeinek feltárásában való közreműködésre, jól értesült források tudni vélik, hogy Beckenbauernak jó oka volt erre.

Tény, hogy a közelmúltban, mint a legendás FC Bayern tiszteletbeli elnöke, inkább öngólokat rúgott. Határozott elismeréssel nyilatkozott arról, hogy két év múlva Oroszország, majd 2022-ben pedig Katar rendezze a labdarúgó világbajnokságot, ám véleményének pártatlanságát erősen megkérdőjelezte luxuskörülmények között tett utazásainak sokasága Moszkvába és Dohába.

És miután elterjedtek a katari stadionépítkezéseken történt balesetekről szóló hírek, valamint azok a jelentések, hogy az ott dolgozó vendégmunkásokat szabályosan kizsákmányolják munkaadóik, Beckenbauer csak annyit jegyzett meg, hogy Dohában tett látogatásai során egyetlen láncravert rabszolgát sem látott és a világbajnokság előkészületei a legnagyobb rendben folynak.

Ez már nemcsak a FIFA számára volt sok, hanem rajongóinak táborát is erősen lehűtötte, így a 70 éves futballsztárra Zürichben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnökválasztáson legfeljebb mellékszerep juthat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×