Nácirajongó volt az oregoni tömeggyilkos

Infostart
2015. október 2. 16:02
Egyre több derül ki a csütörtökön elkövetett, tíz áldozatot követelő amerikai diákgyilkosság hátteréről, és a tettesről. A 26 éves Chris Harper-Mercer angol családból származott, így angol riporterek is elkezdték felderíteni a részleteket. Már megtudták róla, hogy a hitleri nácizmus és az IRA nevű, ír szervezet terror-cselekményeinek a rajongója volt.

A fiatalember puskával nyomult az amerikai főiskola tantermeibe, ahol hasalj!-t parancsolt. A katedrán álló tanárt azon nyomban agyonlőtte. A földre vetődött tizennyolc éves diákokat egyenként állította fel, és megkérdezte tőlük a vallásukat. "Keresztény vagy? Jó. Akkor egy pillanat múlva találkozhatsz Istennel" - mondta, és már lőtt is.

A gyilkos apja, aki Angliából települt az Egyesült Államokba, elmondta a sajtó képviseiőinek, mennyire sokkolja a családot a tragédia, de a fiú mindig magának való, különös ember volt. Augusztus 26-án látta televízión az élő adást, amelynek során az interjút készítő riporternőt és az operatőrt agyonlőtte egy férfi, és az után azt írta a blogjára, hogy lám, korábban senki se ismerte a gyilkos nevét, és most egyszeriben világhírű lett. A társadalom magára hagyta, tehát "odacsapott" a társadalomnak.

Egy párkereső portálon Harper-Mercer Vaskereszt45 kódnévvel jelentkezett be, ami szintén jelzi, hogy a hitleri nácizmus híve volt.

A riportok arról is beszámolnak, hogy amikor Harper-Mercer lövöldözni kezdett az oregoni főiskolán, egy 30 éves, katonaviselt férfi úgy érezte, hogy nem nézheti tétlenül a gyilkosságokat, és megpróbálta lefegyverezni. Négy lőtt sebbel szállították kórházba, állapota szerencsére nem életveszélyes.

A fiatal tömeggyilkost végül a gyorsan a helyszínre érkező rendőrök lőtték agyon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást