Marine Le Pen: Merkel üzenete rabszolgák toborzása

Infostart
2015. szeptember 8. 12:21
Németországba folyamatosan érkeznek Magyarországról a menekültek, de időközben már nem csupán a müncheni főpályaudvaron fogadják őket, hanem Lipcsében is. Bürokráciamentes beutazásukat a kancellár rendelte el. Lépését a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front vezetője élesen támadta, azt állítva, hogy az intézkedés a gyakorlatban rabszolgák toborzását jelenti.

A Nemzeti Front élén álló Marine Le Pen a menekültkérdést Németország elleni hangulatkeltésre használja fel - legalábbis erre utal szélsőjobboldali pártjának Marseille-ben tartott értekezletén mondott beszéde. Ebben kijelentette, hogy a berlini kormány a menekültek tömeges befogadásával -úgymond- rabszolgák toborzásába kezdett.

Marine Le Pen szerint Németország lakossága rohamosan elöregszik, ezért van szükség a társadalom frissítésére fiatal bevándorlók révén, akiknek munkába állításával tovább lehet majd csökkenteni a béreket.

Nyilatkozatát alighanem arra alapozta, hogy az elmúlt napokban érkezettek elsöprő többsége fiatal, zömében értelmiségi, akik hangsúlyozták, hogy gyorsan meg akarják tanulni a német nyelvet, mert mielőbb a szakmájukban szeretnének elhelyezkedni, vagy befejezni a Szíriában megkezdett tanulmányaikat.

Marine Le Pen Marseille-ban utalt arra is, hogy Franciaországnak nincs lehetősége, sem kedve a világ minden nyomorának enyhítésére, de a párizsi kormány megszégyenítően lusta módon kezeli azoknak a menekülteknek az ügyét, akik szinte már elözönlik az országot és folyamatosan bomlasztják a nemzeti identitást.

Marine Le Pen alighanem a francia lakosság jórészének szíve szerint beszélt, mert egy most közzétett közvéleménykutatás szerint a franciák 55 százaléka vélte úgy, hogy Párizsban semmi esetre se kövessék Németország liberális menekült-politikáját.

Mégis Francois Holland elnök ma közölte, hogy a hétvégén német földre érkezett menekültek közül legalább ezret befogadnak Franciaországba, és az elkövetkező két év során 24 ezer migránsnak teszik lehetővé a beutazást és legalább átmeneti letelepedést.

Ez a szám megfelel az Európai Bizottság élén álló Jean-Claude Juncker törekvésének, hogy miként osszák el az unió tagállamaiban a Görög-, Olasz- és Magyarországon tartózkodó menekülteket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást