Összefognak a bevándorlók ellen a szlovák futballhuligánok

Infostart
2015. június 9. 16:56
Már több mint 2800-an csatlakoztak ahhoz az interneten terjedő felhíváshoz, amelyet szlovák futballhuligánok egy csoportja hívott életre annak érdekében, hogy tiltakozzanak az Európába tartó afrikai és közel-keleti bevándorlók ellen.

Úgy látszik, a közös ellenség képe összefogásra bírja a legnagyobb szlovák futballszurkolói brigádokat. A konkurens csoportok június 20-ára közös tüntetést szerveznek a szlovák fővárosba, hogy hangot adjanak az Európába tartó menekülthullám és az egyre nagyobb teret hódító erőszakos iszlám miatti aggodalmaiknak.

Az egyes csoportok az interneten toborozzák szimpatizánsaikat, itt hirdették meg a tüntetés helyszínét és időpontját is. A felhívás rövid időn belül sok támogatóra talált, eddig 2800-an jelezték, hogy részt vesznek a pozsonyi demonstráción. A visszajelzők táborát elsősorban a legnagyobb szlovák futballszurkolói csoportok tagjai alkotják, de az akcióra a cseh és lengyel baráti csoportokat is meghívták.

A felhívást a pozsonyi Slovan, a nagyszombati Spartak és a zsolnai focicsapat drukkerei terjesztik, a dunaszerdahelyi DAC magyar szurkolói egyelőre nem jelezték részvételüket a júniusi tüntetésen.

A toborzó szövegében a szervezők így fogalmaznak: "Az afrikai menekültek tömeges bevándorlása ma egész Európára veszélyt jelent. Szlovákként, szlávként és európaiként egyértelműen elutasítjuk, hogy a brüsszeli Európai Parlamentben ülő bolondok a saját - minden logikát nélkülöző döntéseikkel - tönkretegyék az európai kultúra és jólét alapjait".

A szervezők a június 20-i, pozsonyi főpályaudvar előtti tüntetésre már bejelentették gyülekezési szándékukat, Pozsony óvárosi önkormányzata pedig helyt adott kérelmüknek. A városrész szóvivője csupán annyit közölt, hogy a gyülekezési jogról szóló törvény értelmében engedélyezték a tüntetést, s biztosítják a rendőri jelenlétet.

Ha Brüsszel valóban bevezeti a kvótarendszert az európai uniós államok számára, Szlovákia 785 menekült befogadására lesz köteles. 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást