Angol szociális segélyből épülnek csokiházak Pálócon?

Infostart
2015. április 23. 13:42
A május hetedikei brit választás egyik sokat vitatott központi témája az európai uniós szabad bevándorlás. A probléma megoldatlansága az uniós tagságot ellenző UKIP Függetlenségi Párt malmára hajtja a vizet. A britek többsége ellenzi a túlzott mértékű bevándorlást, és fogékony arra a most megjelent szakértői tanulmányra, amely a kérdés extrém jelenségeivel, így a bevándorlás és a szervezett bűnözés kapcsolatával foglalkozik.

A Társadalmi Igazságosságot Kutató Központ elnevezésű brit szervezet munkatársa, rendőri illetékesekkel folytatott interjúk alapján állított össze adatokat azokról a bűnözőkről, akik egyrészt prostituáltakat hoznak be Kelet-Európából Angliába, és futtatják ezeket, másrészt megszervezik a segélyből élés módjait bevándorlók számára.

A tanulmány elsősorban szlovák, lengyel, román és bolgár bűnözőket említ, olyanokat is, akik a legkeményebb mezőgazdasági munkára utaztatnak ide kelet-európaiakat, és a keresetük egy részét elveszik. De a prostituáltak importjával kapcsolatban magyar futtatókról is szó esik. A lányokat interneten lehet megrendelni, az egyik internetes program több százat kínál.

Visszatetszést kelt, hogy milyen sok bevándorló érkezik kimondottan azzal a céllal, hogy munkanélküli és szociális segélyen éljen. A polgári napilap, a Daily Mail riportja szerint a kelet-szlovákiai Pálócról, azaz Pavlovcéről Angliába jöttek életvitelszerűen veszik fel a segélyt, és ebből immár annyit küldtek haza, hogy a faluban kis családi házak épülnek angol pénzből. Mivel divat ezeket élénk színekre festeni, "Smartie-csoki házként" beszélnek róluk a falubeliek.

A brit hatóságok már felfigyeltek a jelenségre, így a könnyű jövedelemre vágyó kelet-szlovákiaiak újabban Kanadát célozzák meg, hátrányos megkülönböztetésükre hivatkozva. 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást