Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A buszsofőröket is ledöntötte az influenza Németországban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elkövetkező napokban egyre több közjármű kiesésével számolnak Dél-Németországban, mert a rohamosan terjedő influenza elérte a villamos-és autóbusz-vezetőket is.

Az egyik német betegbiztosító pénztár kimutatta, hogy az ezredforduló óta a páratlan esztendőkben tombolt a legerősebben az influenza járvány. Ezúttal kiváltképpen az ország déli térségében szökött fel a megbetegedések száma. A nagyvállalatok zöme, így a luxusautók gyártására szakosodott Daimler, vagy a korszerű technológiával dolgozó Siemens is, jobban tudja áthidalni a kieséseket, mint a kisebb cégek, amelyeknél komoly akadozás lép fel a termelésben, ha az alkalmazottak 10-15 százaléka táppénzre kényszerül. Ez megmutatkozik a közforgalomban is.

Karlsruhebol máris negatív rekordról érkezett jelentés, ugyanis a villamosvezető és autóbusz-sofőrök legalább 20 százaléka magas lázzal az ágyat nyomja, ezért mától ritkítják a menetsűrűséget, ami a járművek tömöttségét vonja maga után, márpedig a zsúfoltság cseppet sem járul a fertőzések megelőzéséhez.

A kórházak is egyre több beteg felvételére kényszerülnek, de személyzetüket sem kíméli a járvány, ezért például a freiburgi egyetemi klinikán az akut esetek kivételével az erre a hétre tervezett műtéteket máris elhalasztották, mert a sebészek és asszisztenseik nagy része is influenzás.

Az iskolákban is érezteti hatását a fertőzések terjedése, azonban még nem tudni, hogy a múlt heti farsangi szünet alatt hány tanárt és kisdiákot kerített hatalmába a vírus.

A Robert-Koch-Járványügyi Intézet közlése szerint aligha van remény arra, hogy az influenza megbetegedések száma a hónap vége elött csökkenjen.