eur:
392.84
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Kegyelmet kér a terroristáktól a brit sofőr felesége

Miután az új fundamentalista Iszlám Államot alapító erők világszerte szétküldött videofelvételen mutatták be, hogyan fejeztek le éles késsel két elrabolt amerikai riportert és egy angol segélymunkást, közölték, hogy az ellenük indított légicsapásokat újabb kivégzésekkel fogják megbosszulni, megölik Alan Henning brit sofőrt is, akit tavaly decemberben, megérkezése első napján raboltak el, amikor segély-önkéntesként mentőautón vizet és élelmet szállított nélkülöző szíriai lakosoknak. A negyvenhét éves férfi felesége üzenetet intézett a terroristákhoz, kegyelmet kérve a fogoly számára, hangsúlyozva, hogy a kétgyermekes taxisofőr kizárólag a háború által sújtott lakosság humánus megsegítése céljából utazott Manchesterből Szíriába.

Kedden e-mailen küldött hangfelvétel érkezett Barbara Henning címére, majdnem kilenc hónapja először hallotta a férje hangját, aki az életéért könyörgött. Az asszony újból kegyelemért folyamodott a terroristákhoz.

Mint kiviláglott: Alan Henninget elrablói a legszigorúbb muszlim vallási törvénykezés, a saria jog alapján működő, rögtönzött bíróság elé állították, megállapították, hogy nem kém és tulajdonképpen nem jelent fenyegetést az Iszlám Állam számára. De most, hogy amerikai, európai és arab összefogással nagyszabású légitámadás-sorozat indult a világbékét fenyegető szervezkedésük ellen, mégis megfontolják, ne végezzék-e ki, egy másik brit tússzal együtt.

Barbara Henning a világ muszlim vallási és politikai vezetőinek segítségét kéri férje megmentése érdekében. Több iszlám főpap már biztosította támogatásáról.

Úgy tudni, hogy a terroristák túszaikat Rakka városában, földalatti üregekbe rejtve tartották fogva, de a várost kedden nagyszabású amerikai célzott légitámadás érte, a túszejtők megfutamodtak, foglyaikkal együtt. Így most végképp nem tudható, hol vannak.

A londoni parlament rövidesen dönt arról, hogy Nagy-Britannia is csatlakozzék-e az Iszlám Állam elleni légicsapásokhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×