Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már az elején rekordokat dönt az Oktoberfest

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Münchenben már most rekordokat dönt a szombaton megnyílt Oktoberfest. Ebben fontos szerepet játszik az időjárás, ugyanis múlt péntek óta késői nyár biztosít kellemes feltételeket a világ legnagyobb sörfesztiválja számára. Tudósítónk is kilátogatott a Terézia-rétre, ahol a sörsátrak és szórakoztató látványosságok várják a tömegeket.

Csaknem nyári melegben indultam néhány ismerősömmel - az Oktoberfestre - írja az InfoRádió tudósítója. A Bajor Rádióban dolgozó kolléganőim dirndlire emlékeztető fantázia népviseletben, kollégáim pedig térd felett végződő bőrnadrágban és lenből szőtt kockás ingben jöttek.

Valamennyien sörutalvánnyal és az Ökörsütésre specializált sátorban felhasználható étkezési utalvánnyal felszerelve sétáltunk ki a Terézia-rétre, amelyet Theresien szászországi hercegnőről, az első bajor király, Lajos feleségéről neveztek el. Sör és ételutalvány nélkül bizony borsos összeget fizettünk volna a sátort körülvevő teraszon elfogyasztott enni-innivalóért, ugyanis idén csaknem 10 euró egy korsó sör, a burgonyasalátával körített ökörsültért pedig 14 eurót számolnak fel.

Mindez azonban távolról sem tartja vissza a látogatók tömegét sem a kedélyes sörözéstől, sem pedig attól, hogy felszálljanak az egyre inkább nyaktörő pályán közlekedő hullámvasútra, vagy az óriáskerékre, amelyről kiváltképpen az esti órákban különleges látványt nyújt München városképe.

Hazafelé indulóban feltűnt, hogy az Oktoberfest látogatóinak zöme dirndliben, illetve bőrnadrágban volt, de kimondottan részeg embert alig láttam, a bábeli nyelvzavarban pedig a német szó mellett, angol, olasz, spanyol és orosz beszéd is megütötte a fülemet.