Kijött a válságból az autóipar?

Infostart
2013. július 26. 19:05
A nemzetközi pénzügyi válság erősen megtépázta a német autóipart is, amely a német gazdasági élet egyik húzóága. A luxuskocsik gyártására szakosodott Daimler konszern vezetője azonban most úgy vélte, fellendülőben van a nemzetközi gépkocsi-piac.

A Daimler konszern vezetője a cég első félévben elért eredményeiből azt szűrte le, hogy véget ért az autóipart gúzsba kötő válság, mert kezd lendületbe jönni a felvevő piac. Dieter Zetsche stuttgarti sajtóértekezletén úgy fogalmazott, az amerikai és a kínai vásárlók ismét egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a Mercedes kocsik iránt, de Nyugat-Európában is túljutottak a mélyponton.

A német gépkocsikból tavaly az uniós országok piacain 11 milliót adtak el, ami csaknem 3 millióval maradt el a korábbi évek átlagától. Dieter Zetsche utalt arra is, hogy mind több Mercedes-gyártmányra érkezik megrendelés a német kereskedőktől is.

 A Daimler cég müncheni versenytársa, a BMW főnöke, Norbert Reithofer már óvatosabban ítélte meg a jövő kilátásait: szerint a legjobb esetben is csak jövő év nyarától várható a fellendülés a nyugat-európai autópiacon.

Hasonló szellemben nyilatkoztak Ingolstadtban, az Audi központjában is, ahol csupán annyit állapítottak meg, hogy a piac stabilizálódni látszik. Ugyanerre az álláspontra helyezkedett a német autógyárak szövetségének elnöke is és rámutatott arra, hogy még a pénzügyi örvénybe került dél-európai országokból is lassan szaporodnak a német gyártók címére érkező megrendelések. 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást