Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Európa egyik legsúlyosabb vasúti balesete

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A legfrissebb adatok szerint már legkevesebb 72 ember meghalt és 111-en megsebesültek, amikor Spanyolország északi részén kisiklott egy gyorsvonat. Tudósítók szerint ez Európa egyik legsúlyosabb vasúti balesete.

A spanyol Renfe vasúttársaság modern szerelvénye a zarándokhelyéről ismert északi város, Santiago de Compostela közelében siklott ki egy kanyarban. A kocsik egymásra csúsztak és deformálódtak. Az balesetet követően füst szállt fel a roncsokból.

A katasztrófát követő felvételeken a sínpálya mellett kiterített és esetenként letakart holttesteket lehetett látni. A tűzoltók közben próbálták kimenteni a túlélőket.

A spanyol kormány közölte: abból indul ki, hogy baleset történt, bár a tragédia sokak számára a 2004-es vasúti robbantásokat idézte fel, amikor iszlámista támadók 191 ember életét oltották ki - írta a Reuters.

A baleset egy nappal azelőtt történt, hogy Santiago de Compostelát ellepik a keresztény zarándokok a város fő ünnepén.

A Renfe vasúti társaság közlése szerint 247-en utaztak a vonaton.

"Nagyon gyorsan történt... úgy tűnik egy kanyarban a vonat elkezdett csavarodni és a vasúti kocsik egymásra csúsztak." - mondta az egyik túlélő egy helyi rádiónak.

"A második kocsiban voltam, ahol tűz ütött ki" - tette hozzá. Egy másik szemtanú azt állította, hogy robbanást halott.

A Santiago de Compostela-i születésű Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök csütörtökön látogat el a városba.

Kevesebb, mint két héttel ezelőtt hat ember halt meg, amikor Franciaország középső részén kisiklott egy gyorsvonat és a platformba csapódott.