"Németország most már labdarúgásban is lekörözi Európát"

Infostart
2013. május 6. 12:17
A győztes Németország lesz - így kommentálta a kancellár a múlt héten Facebook-oldalán a Bajnokok Ligájában eddig elért német eredményt. A labdarúgás iránt igencsak fogékony Angela Merkel ugyan nem tört lándzsát egyik csapat mellett sem, de vélhetően május 25-én a londoni Wembley Stadion lelátójáról fogja követni a Bayern München és a Borussia Dortmund küzdelmét.

A múlt héten, miután a Bayern München 3-0-ra győzött a Barcelona ellen, a bajor fővárosban szinte egész éjszaka ünnepeltek, mintha csak már csapatuk a Bajnokok Ligájának döntőjét is megnyerte volna.

A német állami tévécsatorna, az ARD közvélemény-kutatása szerint a németek 59 százaléka is biztosra veszi, hogy május 25-én a Wembley Stadionban a Bayern München szerzi meg a trófeát, viszont csaknem ugyan ilyen százalékban a Dortmundnak szurkolnak. Mindebből a média azt a következtetést vonja le, hogy általános megelégedést váltott ki a két német csapat döntőbe jutása és már nem nagyon borzolja a kedélyeket, hogy melyik viszi el a pálmát a Bajnokok Ligájában.

A két csapat játékosai azonban távolról sem így gondolkodnak, mert a szombat esti mérkőzésen - a futballszakértők szerint - sem a Bayern München, sem pedig a Borussia Dortmund nem lőtte el a puskaporát, az 1-1-es döntetlenből senki sem tudott valójában kiokosodni. Most az edzőkön a sor, hogy a szombati meccs kiértékelése alapján kidolgozzák a legjobb stratégiát.

Bárhogy is végződjék a finálé, máris korszakváltásról lehet beszélni és ezt a német média szinte szünet nélkül ismétli. Erre a Deutschlandfunk rádió kommentárja tapintott rá a legkifejezőbben, amikor megállapította, hogy "Németország most már labdarúgásban is lekörözi Európát".

Bármely csapat nyerje is meg a klubfutball leginkább áhított trófeáját, május 25-én este országos népünnepély várható Németországban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást