Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ilyet még nem élt át Prága

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nincs halálos áldozata a tegnapi prágai robbanásnak. A cseh fővárost alaposan megrázta a hatalmas detonáció, melyhez hasonlót még nem éltek át a prágaiak

Nemcsak a mai cseh napilapok, de a világsajtó is kiemelt helyen számol be a tegnapi, hatalmas erejű prágai robbanásról. A címlapokon közölt fényképek szinte háborús hangulatot idéznek, törmelékek, összedőlt házfalak, üvegszilánkok, vérző emberek sokasága látható. A cseh közszolgálati tévé esti hírműsorában többször is elhangzott, ehhez hasonló hatalmas robbanást még nem élt át a cseh főváros.

A lapok apokaliptikus jelentekről számolnak be. Szinte hihetetlenül hangzik, hogy a detonációnak nincsenek halálos áldozatai, az esti összegzés szerint összesen 43 személy sérült meg, túlnyomó többségüket az orvosi ellátás után hazaengedték a kórházakból. A sérültek között 6 külföldi személy volt, két portugál, két kazah, egy-egy német és szlovák lakos..A legsúlyosabban egy 65 éves férfi sérült meg, este megműtötték a lábát, állapota nem életveszélyes.

A robbanást, melyet szinte biztos, hogy gázszivárgás okozott több kilométeres körzetben hallani lehetett, számos ház ablaka betört, rengeteg autó megrongálódott. A négyemeletes ház, ahol a robbanás történt, részben összeomlott, ma a statikusok döntik majd el, hogy megmenthető-e.A helyszínen késő estig kutyás mentők dolgoztak, romok alá szorult embereket kerestek. Délelőtt több mint 22O embert evakuálni kellett, később azonban visszatérhettek otthonaikba .

Sokan terrortámadástól tartottak, ám a város főpolgármestere este közölte, hogy az első vizsgálatok szerint szinte biztos, hogy gáz idézte elő a detonációt. Hogy mi okozta a gázszivárgást, egyelőre nem tudni, de tény, hogy a gázművek dolgozói pont egy hónapja ellenőrizték a ház gázvezetékét és mindent rendben találtak.

A robbanás károkat okozott a Nemzeti Színház közeli épületében is, számos ablaka betört, ám az esti előadás nem maradt el. Pedig a délelőtti próbát a rendőrség néhány órára félbeszakította és biztonsági okokból kiürítette az épületet. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a robbanás helyszínét, melyet elzártak az érdeklődök elől.