eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mibe buktak bele a Spiegel főszerkesztői?

Kedden azonnali hatállyal felmentették tisztségéből a legnagyobb német hírmagazin, a Spiegel főszerkesztőjét és a lap internetes kiadásának vezetőjét. Noha a hír bombaként robbant a média berkeiben, a Spiegel hamburgi központján már jó ideje erős feszültség lett úrrá.

A Spiegel internetes oldalán még együtt látható a két távozó főszerkesztő, a hírmagazin nyomtatott kiadásáért eddig felelős Georg Mascolo és a Spiegel Online-t irányító Mathias Müller von Blumencron. A kép aláírásaként elismerő szöveg olvasható a Spiegel kiadójának tollából a két újságíró eddigi, igencsak látványos pályafutásáról, valamint a lapnál végzett kiváló munkájáról, de hogy mindez nem azért jelent meg, mert Mascolót és Müller von Blumencront ki akarják tüntetni, a cikk megemlíti azt is, hogy eddigi munkájukat azonnali hatállyal eddigi helyetteseik veszik át. A Spiegelt kiadó Ove Saffe utal arra is, hogy rövidesen dönteni fognak a két feladatkör végleges betöltéséről.

Jól értesült körök szerint éppen a döntéshozatal elodázása áll a bombaként robbant hír hátterében. A nemzetközi tekintélyű hamburgi hírmagazin impozáns székházának 13. emeletén készült a lap internetes kiadása, míg egy emelettel lejjebb ült a nyomtatott kiadásért felelős főszerkesztő. Noha mind Mascolót, mind pedig Müller von Blumencront egyszerre nevezték ki főszerkesztőnek, a hírmagazin vezetésére vonatkozó elképzeléseik alaposan eltértek egymástól, így a nyomtatott és az online kiadás irányítását két éve szétválasztották. Mindez azonban nem váltotta be a kiadó részéről hozzáfűzött reményt, a két főszerkesztő idővel már csak írásban állt kapcsolatban egymással és a lap forgalma rohamosan csökkenni kezdett, mire a hirdetők száma is megcsappant.

Bizottságot alakítottak, hogy megoldást találjanak a tarthatatlanná vált helyzetre, de miután ez sem segített, a Spiegel kiadója rászánta magát a német média körében szinte példa nélküli lépésre, és azonnali hatállyal felmondott a két főszerkesztőnek. Jól értesült források szerint a kiadó most ismét egy kézben látná legszívesebben a hírmagazin és internetes kiadásának vezetését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Óva inti az IMF az Európai Uniót: nem a támogatások fizetése a megoldás

Óva inti az IMF az Európai Uniót: nem a támogatások fizetése a megoldás

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) óva intette Európát attól, hogy „állami támogatási versenybe” kezdjen az Egyesült Államokkal és Kínával, mondván, hogy ez ártana az EU gazdaságának. Az IMF pénteken közzétett legfrissebb, európai gazdasági kilátásokról szóló jelentésében úgy becsülte, hogy az amerikai inflációcsökkentő törvény – amely 369 milliárd dollárnyi támogatást és adókedvezményt tartalmaz a tiszta energiával kapcsolatos technológiákra – másolása tartósan 0,6 százalékkal csökkentené az EU GDP-jét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×