eur:
393.78
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Berlusconit védte a szívtipró

Miközben Olaszországban egy sajátos "vének tanácsa" próbálja elvégezni lehetetlen küldetését, azaz kormányalakításra bírni a pártokat, folytatódott Silvio Berlusconi egyik pere. A szexuális kilengésekkel vádolt egykori kormányfő perének egyik kulcsfigurája, a Ruby, a szívtipró néven ismert táncosnő a politikus védelmére kelt.

Pszichológiai hadviselést folytatnak ellenem - ezzel vádolta meg a Berlusconi-per ügyészeit Karima el-Mahroug, ismertebb nevén Ruby, aki a milánói bíróság előtt tiltakozott amiatt, hogy nem hallgatják meg tanúként.

A vád szerint a volt miniszterlenök és Ruby akkor töltött együtt intim perceket a hírhedt bunga-bunga partik során, amikor a sztriptíztáncosnő még kiskorú volt. Ruby tagadta, hogy ez megtörtént volna, de elismerte: hazudott származásáról.

"Nincs mit rejtegetnem és nincs szégyellnivalóm" - mondta a Guardiannek.

Ruby azt állította, hogy "lelki terrornak" vetik alá azok az emberek, akik állítólag segíteni akarnak neki, a médiát pedig azzal vádolta meg, hogy rossz hírét kelti.

A pert most felfüggesztették, hogy a bírók tanulmányozzák Berlusconi kérését arról, hogy ne Milánóban folytassák az eljárást. Szerinte az ottani vizsgálóbírók elfogultak vele szemben.

Közben a bulvársajtó azon spekulál, hogy mi lehetett a 76 éves Berlusconi potenciáljának titka. Ezt a titkot most a sírba vitte magával Dr. Umberto Scapagnini, aki az egykori kormányfő tanácsadója volt és éveken át dicsőítette ügyfelét. Egyik javaslata az volt, hogy Berlusconi azért hetente legalább egy éjszakát azzal töltsön el, hogy alszik az ágyában.

Scapagnini a Daily Mail szerint naponta beadott vitamininjekciókkal, fehérjedús diétával és edzésrezsimmel tartotta formában Berlusconit, aki emellett minden délután ledőlt aludni háromnegyed órára. "Tudja, hogyan kell kezelni a stresszt és mindenféle körülmények között tud aludni" - mondta róla az orvos egy interjúban. Annyi még kiderült, hogy Berlusconi nem ehetett vörös húst és nem dohányozhatott.

Közben folytatódnak a próbálkozások, hogy a februári választások után végre működőképes kormánya legyen Olaszországnak. A kabinetben Berlusconi pártja is helyet kaphat és a nyögvenyelősen folyó kormányalakítás elősegítésére felkért "vének tanácsa" egyik tagja egy rádióinterjúban Berlusconit sértegette.

Valerio Onidát, a Napolitano olasz elnök által a közvetítésre felkért 10 alkotmányjogász és közgazdász egyikét beugratta egy rádióadó. Felhívták és a műsorvezető megjátszotta, hogy egy ismert olasz tudós, így a szakértő őszintén megmondta neki: szerinte Berlusconi túl öreg, jobb, ha visszavonul és békén hagyja az olaszokat. De persze jogi védelemre is utazik - tette hozzá. Onida később kénytelen volt bocsánatot kérni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×