Komoly terrorveszély van Németországban

Infostart
2012. december 12. 18:26
Németországban kiterjedt nyomozás folyik egy sötét bőrű férfi kézre kerítésére, akiről a hatóságok feltételezik, hogy hétfőn ő helyezte el a gyúlékony vegyszereket tartalmazó táskát a bonni pályaudvaron. Az időközben őrizetbe vett két arab férfit ismét szabadon engedték, mert a velük szemben felmerült gyanú alaptalannak bizonyult.

A bajor tartományi belügyminiszter egy sajtónyilatkozatban az éberség fokozását sürgette, rámutatva arra, hogy a hatóságok értesülései szerint Németországban változatlanul komoly a terrorveszély.

Mint fogalmazott, a bonni pályaudvaron talált gyanús táskáról eddig ugyan nem bizonyosodott be, hogy merénylet eszköze volt, de mindenképpen felhívta a figyelmet arra, hogy nem lehet ölbe tett kézzel viszonyulni a szélsőséges iszlám erők titkos mesterkedéseihez.

A rendőrség nagyszabású nyomozás indított egy sötét bőrű férfi őrizetbe vételére, mert utasok egybehangzó véleménye szerint ő lehetett az, aki hétfőn a bonni pályaudvaron hátrahagyott egy gyúlékony vegyszereket, egy vekkert és elemeket tartalmazó táskát.

Kedden ugyan letartóztattak két arab férfit, de időközben szabadlábra helyezték őket, mert kiderült róluk, hogy nincs közük az esetleges merénylet előkészítéséhez. A rendőrség szórólapokon inti éberségre az utazó közönséget, utalva arra, hogy a karácsonyi csúcsforgalom kiváló lehetőséget kínál szélsőséges csoportok számára terrorcselekmények elkövetésére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást