Hokiőrület Pozsonyban

Infostart
2012. október 6. 14:40
Várakozáson felül szerepel a pozsonyi Slovan az orosz többségű Kontinentális Jégkorongligába (KHL). A szlovák főváros hetek óta hokilázban él.

Kevesen gondolták volna, hogy az egyre népszerűbb orosz jégkorongliga, a KHL szlovák újonca az első fordulók után a legjobbak közé tartozik majd. A Slovan Bratislava részvétele sokáig kérdéses volt, hiszen nem volt meg az indulás anyagi fedezete, végül a rajt előtti utolsó hetekben sikerült összehozni a pénzt, főleg a külföldi támogatóknak köszönhetően.

A Slovan - költségvetését tekintve - a KHL legszegényebb klubjai közé tartozik, viszont játéktudását tekintve azonnal a legjobbak közé verekedte magát. A szlovák csapatnak is jól jött, hogy bérvita miatt még mindig szünetel a világ legesősebb jégkorong-bajnoksága, az észak-amerikai NHL, és az amerikai, illetve kanadai klubok több szlovák játékosa is a Slovanban játszik a kényszerszünet alatt. Különösen a csapatkapitánynak, Miroslav Satannak köszönhetnek sokat a pozsonyiak, a veterán játékos a legjobbak közé tartozik, csakúgy, mint az NHL egyik legjobb védője, Lubomir Visnovsky, vasárnaptól pedig egy további NHL-es sztár, Andrej Sekera erősíti a Slovan védelmét.

Nem csoda, hogy a pozsonyiak hazai mérkőzései rendre telt ház előtt zajlanak, ami több mint 10 ezer nézőt jelent. Egyre nehezebb belépőkhöz jutni, virágzik a feketepiac. Óriási érdeklődés előzi meg a KHL idei győztesének, a moszkvai Dinamónak a vasárnapi pozsonyi bemutatkozását, a szurkolók különösen az NHL egyik legjobbjának tartott Ovecskin játékára kíváncsiak. A belépőket az interneten alig egy óra alatt eladták, a jegyüzérek most akár 300 eurót is elkérnek a jegyekért.

Nehéz elképzelni, mi lesz majd, ha néhány hét múlva a KHL cseh résztvője a Lev Prága jön el Pozsonyba. A cseh együttes is jelentősen erősített az NHL-ből, legnagyobb sztárja a hórihorgas védő, Zdenek Chára.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást