Kicsapongó életmódjáról volt híres a tragikus baleset okozója

Infostart
2012. augusztus 22. 14:17
Szlovákiában nagy visszhangot váltott ki az M3-as autópályán történt tragikus baleset, amelyet egy korábbi szlovák politikus dúsgazdag lánya okozott - ittas állapotban.

Szinte minden szlovák napilap címlapján adott hírt a tragikus balesetről, amelyben három vétlen ember vesztette életét, és amelyet a szlovák felső tízezerhez tartozó közismert közéleti személy, Eva Varholíková-Reze¹ová okozott.

Annak az Alexander Reze¹nek a lányáról van szó, aki a rendszerváltás utáni években Vladimír Meèiar ex-kormányfő bizalmasaként emelkedett a legtehetősebb szlovákok közé az1990-es évek úgynevezett vadprivatizációjának egyik fő haszonélvezőjeként, és aki egy ideig a közlekedési és távközlési tárcát vezette.

"Szép Sanyi", ahogy a magyar felmenőkkel rendelkező Reze¹t kollégái a kormányban emlegették, luxuskedvelő életmódjáról volt hírhedt.

A Reze¹-birodalom részét képezte többek között több nagy szálloda, valamint a kelet-szlovákiai régió legnagyobb ipari létesítménye, a Kassai Vasmű, amelyet később az amerikai U.S. Steel vásárolt meg.

Szlovákia egyik leggazdagabb családjának feje 2002-ben váratlanul, 53 éves korában, szívinfarktusban halt meg. Mesés vagyonát özvegyére, valamint két gyermekére, fiára, Júliusra és a most 35 éves Evára hagyta.

Eva egy ismert kassai jégkorongozó felesége let,t majd elvált és újból férjhez ment, két gyermek anyja.

A lapok szerint aktívan nem vett részt a családi impérium vállalkozásaiban, de ismert volt kicsapongó életmódjáról, gyakran szerepelt a bulvárlapok hasábjain, főleg zűrős magánélete miatt.

Eva Varholíková-Reze¹ová a szlovák média szerint alkohol hatása alatt vezette a BMW-t. A magyar rendőrség közlése szerint elaludhatott a volán mögött.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást