A németek még nincsenek olimpiai lázban

Infostart
2012. július 25. 09:50
Németországban egyelőre nem mutatkozik túl nagy érdeklődés a londoni olimpia iránt. A különböző versenyekre még bőven lehet belépőjegyet kapni, az utazási irodáknál kedvezményeket is kínálnak az útra, de a szálláslehetőségek terén már alapos felárral kell számolni. A média a biztonsági intézkedésekről szóló jelentésekben kiemeli azt, hogy a Nagy-Britanniába készülőknek - a felfokozott ellenőrzések miatt - legalább 3 órás várakozással kell számolniuk a határon, úgyhogy minden valószínűség szerint a sportrajongók többsége inkább a tévén követi majd a versenyeket.

A német tévé hosszú dokumentumműsorban tért vissza a tragikus müncheni olimpiára. Az adásban azonban nemcsak az izraeli sportolók elleni merényletről esett szó, hanem az akkori legjobb versenyzők is visszaemlékeztek sportteljesítményeikre, és kitértek arra, hogy mit várnak a rövidesen megkezdődő londoni olimpiától.

A média is igyekszik felkelteni a közvélemény érdeklődését. A Spiegel című hírmagazin, amely egy kereskedelmi tévécsatorna számára riportműsorokat is készít, ezúttal versenyt hirdetett az amatőr videósok körében: ki készíti a legjobb felvételeket a londoni versenyekről.

A rádió és televízió természetesen élő adásban, illetve külön sportműsorokban készül beszámolni a londoni olimpiai játékok eseményeiről, habár a felmérések szerint csak a leglelkesebb sportrajongók fogják napközben követni a versenyek alakulását, a többiek az esti összefoglalókból akarnak tájékozódni a német olimpikonok teljesítményeiről, illetve az arany-, az ezüst- és a bronzérmesekről.

A nemrég tartott labdarúgó Európa-bajnoksággal ellentétben eddig nem intézkedtek óriás-kivetítők felállításáról a köztereken, habár a Bajorországban annyira közkedvelt sörkertek feltehetően az időjárás alakulásától függően, az utolsó pillanatban még gondoskodhatnak kivetítőkről. A vendéglők, kávéházak és kocsmák azonban a bejáratra rögzített feliraton már most jelzik, hogy vendégeik tévékészüléken követhetik-e a londoni olimpiai játékokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást