Így nyaralnak a német politikusok

Infostart
2012. július 15. 20:32
Berlinben rövidesen megkezdődik a parlament nyári szünete. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy a törvényhozók és a politikus szükség esetén nem tartanak rendkívüli ülést, de a legtöbben távoznak a fővárosból. Egyesek azonban még a nyári vakációt is úgy tervezik, hogy ha kell, gyorsan Berlinbe érjenek.

Renate Künast, az ellenzéki Zöldpárt parlamenti frakcióvezetője elmondta, hogy a dán határhoz közel eső tartomány, Schleswig Holstein egy eldugott falucskájában, jó könyvek társaságában piheni ki a politizálás fáradalmait. A falucska alig hét percre van egy olyan vasútállomástól, ahol az ICE járatok is megállnak, így szükség esetén alig három óra alatt Berlinbe ér.

Hasonló meggondolásból választotta a Garda tó nyújtotta üdülési lehetőséget a Keresztényszociális Unió főtitkára, Alexander Dobrint, hiszen onnan alig négy óra alatt Münchenben van, ha pártja rendkívüli ülést tart.

Nem számít viszont nyaralásának hivatalos ügyből eredő megszakítására Claudia Roth, a Zöldpárt elnöke. Õ biztos napsütést akar, ezért a török Riviérán tölti a szabadságát.

A kancellár a férjével együtt idén is részt vesz a bayreuti ünnepi játékok megnyitásán, majd a Dél-Tiroliba utazik. Ez már szinte hagyomány nála, mert a húsvéti szünetet a földközi tengeri olasz fürdőhelyen, Ischia szigetén tölti, nyáron pedig nagy sétákat tesz a dél-tiroli hegyekben.

Angela Merkellel ellentétben a családügyi miniszter, Christina Schröder még nem tudja, hol tölti szabadságát, a lényeg az, hogy a férjével és a kislányával együtt pihenhessen.

A gazdasági ügyekért felelős Philipp Rösler gondtalan szünidő elé nézhetne, mert a konjunktúra továbbra is biztatónak tűnik, azonban pártjának, a Szabaddemokrata Pártnak rendkívül gyenge szereplése még a Keleti-tenger partján tervezett üdülést is beárnyékolja. Ugyanoda készül az ellenzéki Szociáldemokrata Párt frakcióvezetője, Thomas Oppermann is, ő azonban nem viszi magával parlamenti gondjait, mert "csak olvasni, sétálni és jó idő esetén úszni akar.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást