eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kurt Cobainnek kiadatlan szólólemeze van?

Vajon milyen karriert futhatott volna be Kurt Cobain, a Nirvana zenekar legendás frontembere, ha nem a halálba menekül? A spekuláció azért erősödött fel, mert egy zenésztársa azt mondta róla: egy sor kiadatlan számot hagyott maga mögött, és szólóalbumon dolgozott.

Kurt Cobain az X generáció jelképe volt a kilencvenes évek elején, amikor fenomenális sikert ért el kemény gitárhangokra és nyers, minimalista hangzásra épülő, úgynevezett grunge rockjával.

A hidegháború utáni X generáció tagjai számára Cobain és társai zenéje jelentette a lázadást, szabadságot és menekülést a felnőtté válás hétköznapjaiból. Kiderült, hogy a Nirvana egyszer még Budapesten is fellépett, igaz, akkor még teljesen ismeretlenek voltak, és nem is nagyon voltak rájuk kíváncsiak sokan.

A világot megrázta, amikor az érzelmileg labilis Cobain 1994-ben egy vadászpuskával véget vetett az életének. Olyan ikon lett belőle, mint James Deanből, Jim Morrisonból vagy Che Guevarából. Képe tömeggyártott poszterekről és pólókról köszön vissza.

A rajongóknak most ismét gyorsabban verhet a szívük: Eric Erlandson, a Hole nevű együttes volt gitárosa - a Hole énekese Cobain özvegye, Courtney Love - azt mondta, hogy a rock ikon halála előtt egy teljes szólóalbumot vett fel.

Ez olyan fontos anyag lehetett volna, mint a Beatles Fehér Albuma - mesélte. "Nagyon izgalmas volt, én még azok között voltam, akinek lejátszotta a dalokat". Erlandson, aki könyvet is írt a Nirvana énekeséről, azt mondta, hogy még ki lehetne adni a számok demo változatait.

"Hallottam valakit arról beszélni, hogy összerakják a nyers, akusztikus változatot, és kiadják. Jó lenne, ha megtörténne, a rajongók nagyon boldogok lennének. De ha csak három ember hallhatta a számokat, hát akkor az így volt megírva - mondta a Fuse TV-nek.

Cobain halála után a Nirvana szétesett, de addigi dobosa, Dave Grohl megalapította a Foo Fighterst, amelynek énekese és gitárosa lett, és amely az utóbbi idők egyik legsikeresebb koncert rockzenekarává vált. A Holymoly.com celeb pletyka portál szerint Grohl, a Nirvana volt basszusgitárosa, Kris Novoselic és volt producerük új lemezen dolgoznak - de azt nem tudni, hogy új számokról, vagy kiadatlan Nirvana dalokról van-e szó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×