Már ismerkedhetnek az érdeklődők az olimpiai faluval

Infostart
2012. március 20. 18:44
Bár nagy a túljelentkezés, telefonon bárki feliratkozhat Londonban az olimpiai faluba indított vezetéses autóbusz-körtúrára. A kirándulás ingyenes.

Az egyórás túrákat szombaton és vasárnap, harminc személyes autóbuszokon bonyolítják le, nyolc éven felüli gyermekeket is szívesen látnak. Szabad fényképezni, de tilos videózni. A biztonságra már most nagyon vigyáznak a rendezők, tehát a busznál táskavizsgálat van.

Mit lehet megnézni? Az első állomás a nemzetközi tévé- és rádióközpont, ahol húszezer tudósító dolgozik majd a versenyek idején. Ez után járja be a busz az olimpiai falut. Megtekinthető a kantin, ami tulajdonképpen a világ legnagyobb étterme.

A következő látnivaló a kosárlabda stadion, amelyet az olimpia után teljesen lebontanak, és a hoki-csarnok, amelyet London egy másik részére helyeznek át a záróünnepség után. Az egyik legérdekesebb látványosság a nyolcvanezer személyes, háromnegyed részben fedett olimpiai stadion.

Az olimpiai falut mesterséges folyócskák szelik át, harminc híd teszi festőivé a látványt. Elegáns lakótelep lesz itt, ha vége az olimpiának, ugyanis a faluban nem házacskák vannak, hanem emberi léptékű bérlakás-tömbök. Északról nagy park szegélyezi a falut, ide jegyet lehet majd váltani a játékok idején, piknikezni lehet a füvön, s közben óriáskivetítőn nézni a versenyeket.

Az építkezések a tervezettnél gyorsabban haladnak. Július 27-re elkészül minden, és a tömegpróbák is lezajlanak. Több ezer önkéntest kértek fel, hogy vessék alá próbának a stadionok útjait, bebocsátó-rendszereit és üléssorait.

Az olimpiai falut bemutató autóbuszos körtúrára azonnal nehéz bekerülni, de a falu peremén épült egy széles panorámát nyújtó lelátó, ahová bármikor felmehetnek az érdeklődők, még kávéház is várja őket az építmény tetején.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást