eur:
394.36
usd:
371.5
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Miniszterelnöki megbízott a családfelügyelet megszervezésére

Százhúszezer problémás család van Nagy-Britanniában, és ez évente kilenc milliárd font szociális kiadást jelent - figyelmeztetett David Cameron miniszterelnök.

Ezért olyan látogató-rendszert szerveznek, amelynek a tagjai reggelente kopognak be az érintett családokhoz, hogy a munkakerülő felnőtteket álláskeresésre, az iskolakerülő gyerekeket iskolába menésre bírják, az alkoholistákat és a kábítószerfüggőket pedig elvonókúrára utalják be.

David Cameron az előző, munkáspárti kormány engedékeny segélypolitikáját hibáztatja azért, hogy Nagy-Britanniában immár olyan családok is vannak, amelyeknek három nemzedéke él munka nélkül, szociális segélyen. Főként a városi lakótelepeken fordul elő, hogy a gyerekek sohasem látták reggel munkába sietni a családfőt.

A miniszterelnök megbízottat nevezett ki a családfelügyelet megszervezésére. Mint mondta: az országnak nem csak gazdasági, hanem társadalmi fellendülésre is sürgető szüksége van, ugyanis a problémás családok okozzák a kilengéseket és a bűnözések jelentős részét.

Kérdés, csak a problémás családok miatt kell-e milliárdokat költeni munkanélküli és szociális segélyre? Nagy-Britanniában 1988 óta a legmagasabbra emelkedett a munkanélküliség. Az állam tömeges elbocsátásokat hajt végre, miközben a magánszektor nem teremt munkalehetőségeket. Skóciában, valamint a szigetország északi és keleti részén még a szakmunkások is nehezen találnak állást, és nagy számban készülnek ausztráliai kivándorlásra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×