Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Miniszterelnöki megbízott a családfelügyelet megszervezésére

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Százhúszezer problémás család van Nagy-Britanniában, és ez évente kilenc milliárd font szociális kiadást jelent - figyelmeztetett David Cameron miniszterelnök.

Ezért olyan látogató-rendszert szerveznek, amelynek a tagjai reggelente kopognak be az érintett családokhoz, hogy a munkakerülő felnőtteket álláskeresésre, az iskolakerülő gyerekeket iskolába menésre bírják, az alkoholistákat és a kábítószerfüggőket pedig elvonókúrára utalják be.

David Cameron az előző, munkáspárti kormány engedékeny segélypolitikáját hibáztatja azért, hogy Nagy-Britanniában immár olyan családok is vannak, amelyeknek három nemzedéke él munka nélkül, szociális segélyen. Főként a városi lakótelepeken fordul elő, hogy a gyerekek sohasem látták reggel munkába sietni a családfőt.

A miniszterelnök megbízottat nevezett ki a családfelügyelet megszervezésére. Mint mondta: az országnak nem csak gazdasági, hanem társadalmi fellendülésre is sürgető szüksége van, ugyanis a problémás családok okozzák a kilengéseket és a bűnözések jelentős részét.

Kérdés, csak a problémás családok miatt kell-e milliárdokat költeni munkanélküli és szociális segélyre? Nagy-Britanniában 1988 óta a legmagasabbra emelkedett a munkanélküliség. Az állam tömeges elbocsátásokat hajt végre, miközben a magánszektor nem teremt munkalehetőségeket. Skóciában, valamint a szigetország északi és keleti részén még a szakmunkások is nehezen találnak állást, és nagy számban készülnek ausztráliai kivándorlásra.