Válaszolnak a szlovák radikálisok a magyar kampányra

Infostart
2011. augusztus 22. 18:40
A szlovák radikális szervezetek válaszlépéseket terveznek a kétnyelvű, illetve magyar nyelvű feliratokat követelő civil kampánnyal szemben.

A Szlovák Megújhodási Mozgalom nevű nacionalista szervezet azt követően tette közzé felhívását, hogy több napilap is beszámolt a június óta tartó, kétnyelvűséget propagáló matricakampányról.

A kétnyelvű, illetve magyar feliratokat követelő matricák az elmúlt hetekben Dél-Szlovákiában, főleg Somorján, Dunaszerdahelyen, Rév-Komáromban, Szencen és Galántán jelentek meg, és a kétnyelvű feliratok használatára buzdították a vállalkozókat, főleg az üzlet és étterem tulajdonosokat.

Mint a radikális szervezet honlapján olvasható, a Szlovák Megújhodási Mozgalom felszólít minden szlovákot, ne legyen könnyelmű, és mutassa meg, ki van itt otthon. A Szlovák Megújhodási Mozgalom kettős keresztet ábrázoló matricákat küld ki híveinek, hogy leragasszák vele a magyar matricákat.

Róbert ©vec, a szervezet elnöke a TASR hírügynökségnek elmondta, a magyar aktivisták kampányát nem hagyhatják válasz nélkül. ©vec szerint az "Állítsuk meg őket, testvérek" elnevezésű kezdeményezés ily módon szeretne reagálni a déli "provokációkra". "Néhány ezer" matricát már postáztak is Szlovákia területén.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást