Áramvonalasítják a munkaügyi hivatalt

Infostart
2011. július 7. 18:30
A konjunktúra tartós fellendülése következtében már egyre kevesebb szükség van a szövetségi munkaügyi hivatal közvetítő tevékenységére, ezért Berlinben úgy döntöttek, hogy áramvonalasítják a hivatalt. Az elkövetkező négy évben tízezer alkalmazottjától válik meg a munkaügyi hivatal.

Jelenleg 115 ezer alkalmazottat foglalkoztat a szövetségi munkaügyi hivatal. A létszámot még a gazdasági válság idején kényszerből duzzasztották fel, hogy minél több álláskeresőnek találjanak elhelyezkedési lehetőséget.

Most azonban, amikor a munkanélküliek száma már három millió alá csökkent, és ez a tendencia tartósnak ígérkezik, Berlinben a hivatal áramvonalasítása mellett foglaltak állást. Mint az intézmény elnöke, Frank Jürges Wiese elmondta, 2015-ig kereken tízezer alkalmazottól fognak megválni. Utalt azonban arra, hogy szó sincs tömeges elbocsátásról, hanem csupán az időszaki szerződéseket nem fogják meghosszabbítani, és a nyugdíjba vonuló alkalmazottak állását sem fogják betölteni.

A leépítés elsősorban az adminisztratív beosztásokban dolgozókra vonatkozik, az ügyfelekkel foglalkozó személyeket nem érinti a takarékossági intézkedés, mert továbbra is minél több álláskeresőt akarnak elhelyezkedéshez hozzásegíteni.

A legtöbb személytől a szövetségi munkaügyi hivatal bajorországi és baden-württembergi kirendeltségein akarnak megválni, mert ezekben a tartományokban javult a leginkább a foglalkoztatottság.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást