Mit tudott meg a hercegi menyasszony?

Infostart
2011. július 1. 18:29
El akart menekülni a hét végére tervezett esküvője elől a monacói herceg leendő felesége - ezt állítja megbízható forrásokra hivatkozva a francia l'Express című hetilap. A hír nemcsak a "század menyegzőjére" készülő monacói alattvalókat, de a francia közvéleményt is megrázta.

A hetilap értesülése szerint a 33 éves, dél-afrikai származású Charlene Wittstock múlt szombaton próbált felszállni a monacói repülőtéren egy hazájába tartó járatra, és a hírek szerint csak oda útra szóló jeggyel rendelkezett. A lap úgy tudja, hogy a leendő hercegnő elutazását végül a rendőrök akadályozták meg, és állítólag az útlevelét is elvették tőle.

A l'Express azt írja, hogy az egykori úszóbajnoknő az incidens óta gyakorlatilag alig vesz részt a családi rendezvényeken.

A hírek szerint a konfliktust II. Albert herceg nem teljesen tiszta magánélete robbantotta ki: az 53 éves trónörökös azt már korábban bevallotta, hogy korábbi szerelmi kapcsolataiból két törvénytelen gyermeke született, de a leendő hercegnő azóta állítólag újabb részletekről szerzett tudomást. Azt egyelőre nem tudni, pontosan miről értesült.

A monacói uralkodó család ügyvédje szerdán kategorikusan cáfolta a híreket, és azzal fenyegetőzött, hogy feljelentést tesznek a l'Express ellen. A hetilap azonban makacsul kitart értesülései mellett, főszerkesztője pedig azt mondja, a kérdés politikai jelentőséggel bír, és mint ilyen, a közvéleményre is tartozik.

Ezek után nem meglepő, hogy most mindenki azt találgatja: megtartják-e egyáltalán a péntekre és szombatra tervezett hercegi esküvőre. Túl azon ugyanis, hogy arra számos előkelőség kapott meghívást, a közel 36 ezer lakosú mini állam vezetői azt remélik, hogy a rendkívüli esemény meglódítja a gazdaságot, hiszen mintegy 200 ezer kíváncsi turistára számítanak.

Közben kiderült, nem maradt el az esküvő: II. Albert herceg, Monaco uralkodója pénteken feleségül vette Charlene Wittstockot. A polgári esküvőt a hercegi palota tróntermében tartották. A szertartás Philippe Narmino, a monacói államtanács elnöke vezetésével zajlott, mintegy 80 résztvevő - rokonok és állami méltóságok - jelenlétében.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást