Hiába a lapos pénztárca, a karácsonynak senki nem bír ellenállni

Infostart
2010. december 15. 10:20
Angliában újabb fagyot és havazás jelez előre a meteorológiai intézet, tehát a boltok és áruházak menedzserei megijedtek: hátha a közlekedési nehézségek miatt csökken a karácsonyi ajándékot vásárlók száma. Ezért már most igen nagyarányú árleszállítások vannak, és az élelmiszer-láncok bejelentették, hogy a karácsony előtti héten a boltjaikat napi 24 órán keresztül nyitva tartják. Melyek a legkelendőbb karácsonyi ajándéktárgyak?

Karácsony közeledtével sok angol házaspár határozza el, hogy mutatós és minden családtag számára hasznos dolgot vásárol közös ajándékként. Ilyenkor veszik tehát a legtöbb plazmatévét és ülőgarnitúrát. A plazmatévék ára általában ezer font, azaz 320 ezer forint körül van, de néhány napja féláron kezdik kínálgatni ezeket.

Két ajándéktárgy népszerű idén: a digitális fényképkeret és a camcorder. Előbbinek, amelybe egyenesen a fényképezőgépből lehet áttölteni egymást váltogató képsorokat, 100 fontról hirtelen 34 fontra ment le az ára. Csak vigyék! A raktárak dugig vannak.

A hölgyek körében az új divatú, ón-tafota anyagból készült koktélruhák, elegáns kosztümök a kelendőek, sok lesz belőlük, szépen csomagolva, a karácsonyfák alatt. S ezrével kapkodják Jamie Oliver új szakácskönyvét, különösen, amióta ennek az árát is leengedték a felére.

A gyerekek olyan videó kamerát szeretnének kapni, amilyen a papájuknak van, csak olcsó, az ő igényeiket is kielégítő kiadásban. Hatvan fontért már kapható ilyesmi.

A klasszikus játékok nem szorultak háttérbe, rengeteg Monopoly-készlet kel el, és sokféle Lego építőjáték - utóbbiak között a repülőtér a császár - még kedvezményes áron is 85 fontért, ami körülbelül harmincezer forintnak felel meg.

Idén laposabb az angolok pénztárcája, de a kereskedők remélik, hogy a karácsonyi akció kínálatának senki sem tud ellenállni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást