Előzetesben a csodababa szülei

Infostart
2010. november 3. 13:04
Előzetes letartóztatásba helyezték azt a házaspárt, akinek 18 hónapos gyermeke hétfőn kiesett egy hetedik emeleti lakásból Párizsban. A zuhanást egyetlen karcolás nélkül túlélő, a szomszédok által immár csak "mindenszenteki csodababaként" emlegetett gyerek szüleit a hatóságok kiskorú veszélyeztetésével vádolják.

Amint arról az Inforádióban beszámoltunk, hétfő délután a csodával határos módon élt túl hétemeletnyi zuhanást egy 18 hónapos baba, akiről azóta kiderült, hogy nem kislány, hanem kisfiú, és az esést megelőzően négyéves nővérével hancúrozott az üres lakásban.

A szemtanúknak köszönhetően az esetet immár csaknem teljes egészében sikerült rekonstruálni, és ezek szerint a kisfiú nem az ablakból, hanem az erkélyről esett le, azt követően, hogy átmászott a korláton.

Életben maradása az összegyűjtött tények fényében a korábbinál is több csodás elemet" tartalmaz. Kiderült például, hogy a földszinten működő kávéház Mindenszentek ünnepén zárva tartott, ami azért érdekes, mert ilyenkor a bejárat előtti vászontetőt is feltekerik. Az, hogy hétfőn mégis nyitva volt, kizárólag annak köszönhető, hogy elromlott az ernyő összecsukó mechanikája.

Márpedig éppen ez a sátortető volt az, amelyre a kisfiú az aszfalt helyett esett, és annyira felfogta a becsapódást, hogy egy arra járó orvos elkaphatta a gyereket. A szülők csak akkor érkeztek a helyszínre, amikor a rendőrök már mind a két gyermeket elszállították a helyszínről, így azonnal a kapitányságra siettek, ahol elmondták, hogy mindössze egy rövid séta erejéig hagyták magukra gyermekeiket.

Ezt azonban a közegek egyáltalán nem díjazták, és kedden 24 órával meghosszabbították az előzetes letartóztatásukat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást