Csoda történt a francia fővárosban

Infostart
2010. november 2. 11:00
Csodával határos módon élt túl hét emeletnyi zuhanást egy 18 hónapos baba Párizsban. Az eset a francia főváros huszadik kerületében történt hétfő délután, és a kislány annak köszönheti életét, hogy az épület földszintjén működő kávéház bejáratát védő ponyvára esett, majd amikor arról tovább pattant, egy arra járó férfi elkapta.

A hatóságok egyelőre azt igyekeznek megérteni, hogy a gyermek miként maradhatott szülői felügyelet nélkül a lakásban. A média által megszólaltatott szemtanúk egyike mindenesetre arról számolt be, hogy a kislány testvéreivel együtt "hosszú perceken át" játszadozott, kergetőzött az ablak körül, és ettől a látványtól kifejezetten rossz előérzete támadt.

Ami néhány perccel később be is igazolódott, a 18 hónapos kislány ugyanis egy figyelmetlen mozdulatot követően kiszédült az ablakból, beindítva ezzel a csodák sorozatát. Túl azon ugyanis, hogy a zuhanást a kávéházi ponyva felfogta, emberi közbenjárásra is szükség volt, anélkül a kislány valószínűleg az aszfalton landolt volna.

A véletlen vagy a gondviselés pedig úgy hozta, hogy éppen arra járt egy férfi, ráadásul nem is akárki, hanem egy orvos, akit fia figyelmeztetett arra, hogy kislány zuhan a magasból. Így az apának épp elég ideje volt felkészülni arra, hogy a ponyváról továbblendülő gyermeket kifogja.

A sikeres műveletet követően aztán szakszerűen megállapította, hogy az ölében csodálkozva pihegő kislány egyetlen karcolás nélkül megúszta a kalandot, majd átadta az időközben kiérkező mentősöknek, akik megfigyelésre egy közeli kórházba szállították a csodababát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást