Ingyenrészvényből vesznek tankönyvet a szerb rászorulók

Infostart
2010. augusztus 31. 18:00
Hétfőn a tőzsdei kereskedés első napján csak a legrászorulóbb szerbiai állampolgárok adták el ingyen részvényeiket, amelyeket a szerb kőolajipari közvállalat magánosításáért kaptak. Közel ötmillió nagykorú szerb kapott a részvényekből, de az első napon csak néhány ezren adták el.

A szerb kőolajipari közvállalat magánosítása után közel 5 millió nagykorú szerb állampolgár kapott 5 ingyenrészvényt, mintegy 25 eurónak (több mint 7 ezer forintnak) megfelelő összértékben. Nem nagy pénzről van tehát szó, mégis hétfőn a tőzsdei kereskedés első napján 17-18 ezren eladták a részvényeiket, amelyekért közel 380 ezer eurót kaptak

Az első napon az ingyenrészvények értéke közel 50 eurócenttel növekedett, de a hozzáértők nem zárják ki, hogy az egyenként 5 eurót érő papírok értéke akár 15 euróra is emelkedhet - ezt a többség ki is várja.

Többen azok közül, akik eladták, a szerb tévének nyilatkozva elmondták: számukra ez a 25 euró is sokat jelent. A nyugdíjasok hagyma, krumpli, paprika vásárlására költik, többen úgy nyilatkoztak, hogy a gyereküknek vásárolnak tankönyvet, de volt olyan is, aki a havi villanyszámlát fizeti ki az összegből.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást