Susan Boyle zsoltárt énekel a pápának

Infostart
2010. augusztus 26. 19:00
Szeptember tizenhatodika és tizenkilencedike között látogatást tesz Nagy-Britanniában XVI. Benedek pápa. Első nap a skóciai Glasgowban tart szentmisét, tizennyolcadikán esti vigíliát a londoni Hyde Parkban. A glasgowi ceremónián nyolcszáz tagú kórus énekel, de előbb a tavaly áprilisi tehetségkutató versenyen feltűnt Susan Boyle ad elő egy zsoltárt.

XVI. Benedek pápa repülőgépen érkezik Skóciába, ahol II. Erzsébet királynő fogadja edinburghi palotájában, a Holyroodhouse-ban. A Szentatya ez után folytatja útját és Glasgow városi parkjában celebrál szentmisét. Másnap Londonba érkezik, és itt tölti a hétvégét. Találkozik az anglikán egyházfővel: a Canterbury érsekkel, közösen tartanak esti áhitatot a Westminster apátsági főtemplomban. XVI. Benedek imát mond az ismeretlen katona jelképes sírjánál és Hitvalló Edward síremlékénél.

Szombaton Westminster katolikus székesegyházában misézik, és megáldja a katedrális előtti téren összegyűlő 2500 fiatalt. Este, a Hyde Parkban, ennél sokkalta többen vehetnek részt a vigílián. A pápai látogatás utolsó napjának színhelye Birmingham, ahol sor kerül a XIX. században élt angol teológus, Newman bíboros boldoggá avatására.

A Benedek pápa által celebrált glasgowi szentmise igen nagyszabásúnak ígérkezik. Nyolcszáz tagú kórus énekel, de előbb a tavaly áprilisi tehetségkutató versenyen feltűnt, széphangú Susan Boyle ad elő egy zsoltárt és egy dalt.

Az egyszerű külsejű, 49 éves skót énekesnő, - akit immár az egész világ ismer -, hívő katolikus, minden nap elimádkozik öt tized rózsafüzért. Nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy dallal üdvözölheti Glasgowban a katolikus egyházfőt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást