eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem riasztja el a turistákat a horvátországi erdőtűz

Vasárnap este sikerült megfékezni az erdőtüzet Split környékén, hétfőn azonban újabb 15 helyen gyulladtak ki a tengerparti fenyvesek.

Horvátországban hatvan hektárnyi fenyves égett hétfőn, miután újabb 15 helyen gyulladt ki a Split feletti hegységben az erdő. A tüzet repülőkről és helikopterekről negyvenen oltották.

Vasárnap füstriadó volt, és az öbölben korlátozták a hajózást is, de a spliti repteret nem kellett lezárni.

Mivel a közép-adriai tüzek már lakóépületeket is veszélyeztetnek, készültségbe helyezték a polgári rendőralakulatokat. A turisták nem távoznak az országból, de sokan Splittől északabbra választottak nyaralóhelyet.

Közben a rijekai öböl feletti hegységben megtalálták azt a négy magyart, akiknek eltűnését jelentették a hegyi mentőszolgálatnak, egészségi állapotuk kielégítő.

Két kiskorú magyart is kerestek, de mivel szüleik nem jelentették eltűnésüket, arra gyanakodnak, hogy hamis riasztásról van szó, ezért a kutatást befejezték.

Hanganyag: Nagy Nándor (Újvidék)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×