Ön szerint elfogadható a monokini?

Infostart
2010. augusztus 5. 18:05
A németekről általában azt tartják, hogy precízek, barátságosak és tiszták. Sokan azonban, amikor valamelyik tengerparti üdülőhelyen nyaralnak, nem csupán alaposan nekivetkőznek, de a jó modort is lehántják magukról. Legalábbis erre utal több felmérés eredménye is.

A németek 63 százaléka elismerte, hogy külföldön már szégyenkezett honfitársainak viselkedése miatt. Ez némileg egybevág a turisták nyaralási szokásait elemző nemzetközi felmérés eredményével, amely szerint a tengerparti üdülőhelyeken a németek hagyták hátra a legrosszabb emléket, míg a második helyre a britek kerültek.

Főleg a mértéktelen ivászattal és az úszómedencék körüli nyugágyak hajnali lefoglalásával haragították magukra a válaszadókat a németek, de a szemükre hányják azt is, hogy napozás közben dohányoznak, a cigarettájukat gyakran a strand homokjában nyomják el, a pincéreknek nem adnak borravalót, és ha csak tehetik, német specialitásokat kínáló kocsmákban töltik az estéjüket.

Megsemmisítő bírálat érte a német nyaralókat öltözködési szokásaik miatt is, kiváltképpen az érettebb nemzedékhez tartozó férfiakat, akik rövidnadrágot hordanak - szandállal és fehér bokazoknival. A német nőkkel szemben pedig az a kifogás, hogy nem csupán a nudista strandokon teszik közszemlére a keblüket, és viselnek csupán monokinit.

A német válaszadók 42 százaléka ebben semmi kivetni valót sem talál - szemben az európaiak döntő többségével, akik nem helyeslik, ha a nők fedetlen mellel napoznak. Ezen a téren a britek a sereghajtók, mert általános nézet alapján a szigetország lakói igencsak prűdek - a nyaralásuk idején is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást