Súlyos balesetet szenvedett egy magyar túrázó Romániában

Infostart
2010. május 31. 17:25
Magyar túrázó szenvedett balesetet a romániai Retyezát hegységben. A szegedi illetőségű 35 éves nő kómában fekszik a temesvári sürgősségi kórházban.

Mintegy hatvan métert gurult egy meredek sziklafalon egy magyarországi túrázó a romániai Retyezát hegységben a vasárnap délután. A több mint 2000 méteres magasságban történt baleset áldozatát túrázó társai szállították a Bucura tó melletti táborhelyre, ahonnan a hegyi mentők és a hegyi csendőrség katonái juttatták hat órás mentőakció nyomán a dévai kórházba.

A kórház sürgősségi osztályán az InfoRádió kérdésére közölték, a sebesült egy 35 éves szegedi illetőségű nő, aki súlyos koponyasérülést és kartörést szenvedett. Másod illetve harmadfokú kómát diagnosztizált nála a sürgősség ügyeletese.

Túlélési esélyeiről nem nyilatkoztak a kórház illetékesei, elmondták azonban, hogy a nőt ma reggel a temesvári sürgősségi kórházba szállították. A temesvári megyei kórház szóvivője, Liana Dacilescu sem kívánt nyilatkozni a szegedi nő túlélési esélyeiről. Elmondta, hogy a sebesült továbbra is kómában van, lélegeztető gépre van kapcsolva. A szóvivő arról is beszámolt, hogy értesülései szerint a balesetet szenvedett nőt hamarosan Szegedre szállítják.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást