Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Most kiderül, melyik autó a legmegbízhatóbb

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A luxuskocsik gyártására szakosodott Daimler cégnek ismét sikerült az élvonalba törnie, ugyanis a német autóklub, az ADAC most közzétett felméréséből kiderül, a legkevesebb hiba a Mercedeseknél fordul elő. Igen jól szerepelt a francia Peugeot és a Citroen is.

Az ADAC szakértői évről-évre kimutatást készítenek a német utakon közlekedő autóknál fellépő hibákról. A most közétett tanulmányból kitűnik, hogy a Daimlernél alighanem megszívlelték az elmúlt évek során felmerült kifogásokat, és a műszaki tervezőknek sikerült kiküszöbölniük azokat a hibákat, amelyek miatt nem egy Mercedes tulajdonos már komolyan márkaváltásra gondolt.

A górcső alá vett nyolc gépkocsi-kategóriából három esetben a Mercedes vitte el a pálmát. Kiválóan szerepelt a müncheni BMW és a francia Citroen is, ugyanis a kis autók kategóriájában a legjobb minősítést a Citroen C1-es, illetve a BMW-nél gyártott Mini kapta.

A középkategóriában a BMW3-as és az Audi A6-os került a dobogó legmagasabb lépcsőjére, míg a sportkocsiknál a Mercedes SLK, továbbá a Peugeot 207-es győzött.

A leggyengébb eredményt a Chevrolet Matiz, a Renault Kangoo, a Ford Transit és az Opel Vectra érte le.

Az ADAC műszaki szakemberei a gépkocsik elektronikai hibái és motorproblémái továbbá a gyújtásnál felmerülő nehézségek alapján készítik el megbízhatósági jelentésüket.