eur:
393.49
usd:
367.13
bux:
66595.98
2024. április 25. csütörtök Márk

Legalább évi kétmillió autó eladását tervezi Kínában a Volkswagen

A világ egyik legnagyobb autógyárának, a német Volkswagennek Kína az első számú piaca. Miután a cégnek sikerült megbirkóznia a pénzügyi válságból eredő problémákkal, most figyelmét ismét legjelentősebb piacának további fejlesztésére fordítja, és az elkövetkező két év során közel hat milliárd eurót akar beruházni Kínában.

A Volkswagen wolfsburgi központjában elmondták, hogy több mint másfél milliárd euróval emelik azt az összeget, amelyet a közeljövőben, Kínában akarnak befektetni. Az állandóan növekvő igény kielégítésére két új autógyár építését határozták el, de ezek helyének kiválasztásába bevonják kínai partnereiket is.

Szó van új modellek kifejlesztéséről is, amelyeket felszerelnék a technológia legújabb vívmányaival is, továbbá tervbe vették elektromos autók gyártását is. A nagyszabású beruházás kiterjed a kereskedelmi és szerviz hálózat kibővítésére is.

A Volkswagen konszern elnöke, Martin Winterkorn egy interjúban megelégedéssel állapította meg, hogy a kínai piac fejlődése felülmúlja a cég várakozásait. Az év első negyedében ugyanis 61 százalékkal nőtt az ott eladott személygépkocsik száma.

A VW wolfsburgi központjában nem titkolják, hogy évente legalább két millió autó szeretnének eladni Kínában. Ez a cél nagyra törőnek mutatkozik, de nem tűnik megvalósíthatatlannak, ha figyelembe vesszük, hogy január 1. óta 457 ezer autó talált gazdára a kínai piacokon.

A pekingi nemzetközi autószalon megnyitásán a Volkswagen képviselője utalt arra, hogy a kínálati palettát várhatóan már három éven belül árammal működő gépkocsival egészítik ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×