Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Lyon \"örülhet, hogy egygólos vereséggel megúszta\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Olympique Lyonnais még bejuthat a Bajnokok Ligájának a döntőjébe - ez az általános vélemény Franciaországban a lyoniak szerda esti, a Bayern München elleni mérkőzése után, amelyen a francia együttes 1-0-ás vereséget szenvedett. A klub elnöke szerint hazai pályán jó esélyük van arra, hogy megfordítsák az eredményt, annál is inkább, mivel úgy véli, játékosai teljesítményén meglátszott, hogy az izlandi vulkánkitörés miatt busszal kellett Münchenbe utazniuk.

A csapat edzője másképp látja a helyzetet: Claude Puel szerint az eredményt nem lehet az utazás számlájára írni, a németek egyszerűen jobbak voltak, többet kezdeményeztek. "Kapkodtunk, hiányzott a tisztánlátás, de még mindig lehet fordítani" - tette hozzá. Az edző véleményét Michel Bastos, a brazil középpályás is osztja, aki azt mondta: fárasztó volt ugyan az utazás, de a helyzet az, hogy "a csapat nem játszott jól, és örülhetünk, hogy egy góllal megúsztuk".

A francia játékosok idegességére, kapkodására természetesen a kommentátorok is felfigyeltek, hangsúlyozva, hogy még a legendásan nyugodt természetűnek ismert, a második félidőben kiállított Jérémy Toulalant is "bekapta az örvény". Az elemzések azonban rendre azzal végződnek, hogy a Lyonnak megmaradt az esélye, hogy bejusson a döntőbe, és ez önmagában is nagy szó, hiszen a klub történetében még nem fordult elő ehhez fogható bravúr.

Az eredményen és a játékon túl a média a német csapat francia támadójának, Franck Ribérynek a kiállításával is kiemelten foglalkozik, és az elemzők úgy vélik, a focista paprikás hangulata, kifejezetten sportszerűtlen magatartása - csúnyán rátartott ugyanis a lyoni Lisandro Lopez lábára - magánéleti problémáival hozható összefügésbe.

Amint arról az Inforádióban beszámoltunk, a játékost azzal gyanúsítják Franciaországban, hogy kiskorú prostituált szolgáltatásait vette igénybe, igaz, egyelőre csak tanúként akarják kihallgatni. Az ügy miatt úgy hírlik, kérdésessé vált, hogy meghosszabbítják-e szerződését a Bayernnél, az iránta korábban érdeklődő spanyol Real Madrid elnöke pedig immár hallani sem akar az átigazolásáról.

A nagy vihart kavaró ügyben egyébként a lyoni együttes egyik csatárát, a Bayern ellen a második félidőben beálló Sidney Govou-t is ki akarja hallgatni a rendőrség, és a hírek szerint beidézték a csapat egy korábbi játékosát, a jelenleg a Real Madridban játszó Karim Benzemát is.