Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"Most már a legvadabb álmokat is megengedhetjük magunknak!"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Történelmi fegyvertény! Immár a legvadabb álmokat is megengedhetjük magunknak! - egy kis ízelítő a címekből, amelyek alatt a szerda esti Girondins de Bordeaux és az Olympique Lyonnais BL-mérkőzésről számoltak be a lapok. A lyoni együttes ugyan 1-0-ás vereséget szenvedett, ám az összesített eredmény alapján, az első fordulóban elért 3-1-es győzelmének köszönhetően bejutott a Bajnokok Ligájának elődöntőjébe.

A francia lapok kivétel nélkül azt hangsúlyozzák, hogy a Lyonnak tíz évig tartó próbálkozás után végre sikerült eljutnia az elődöntőig, és tekintve, hogy a német Bayern Münchennel kell mérkőznie, a sorok között az is érzékelhető, hogy a francia együttest sokan már a döntőben látják.

Sőt, az internetes fórumokon a lyoni szurkolók egyenesen azt írják, hogy "döntősök vagyunk". Ami egyáltalán nem tűnik őrült képzelgésnek, hiszen a Bordeaux tavaly 2-1-re nyert otthonában a német csapat ellen, a Lyon pedig 2008 szeptemberében 1-1-es döntetlent érte el Münchenben, igaz, saját otthonában 3-2-re kikapott a decemberi visszavágó mérkőzésen.

A lyoni csapat szerda esti teljesítményével amúgy minden sportkommentátor elégedett, még akkor is, ha abban egyetértenek, hogy a bordeaux-iak csaknem egy órán át valósággal rájuk borították a pályát. "Szenvedtek, de szervezett és fegyelmezett módon védekeztek, és ezzel sikerült kezelniük az ellenfelet" - írja például a Le Monde című napilap sportújságírója.

Mások azt emelik ki, hogy a csapatnak a rendkívül tehetséges, az első fordulón kapott sárga lap miatt eltiltott Lisandro Lopez nélkül is sikerült veszélyes helyzeteket teremtenie a bordeaux-i kapu előtt. A nagyközönség most mindenesetre az április 21-én és 27-én sorra kerülő Lyon - Bayern összecsapásra készül, és természetesen mindenki a csodára vár, hiszen rég nem láttak francia csapatot a Bajnokok Ligájának döntőjében.