Telefonos segélyvonal a szexuális zaklatások áldozatainak

Infostart
2010. március 31. 09:00
Bárhonnan hívható telefonos segélyvonalat helyezett üzembe a német katolikus egyház azok számára, akiket fiatal korukban papok molesztáltak. A közelmúltban kirobbant botrány megtépázta az egyház tekintélyét is, miután a kezelésében lévő több bentlakásos iskola egykori tanulója nyilvánosságra hozta, hogy annak idején szexuális zaklatásnak volt kitéve nevelői részéről.

A telefonos segélyszolgálat központja Trier városában működik, mert a német katolikus püspöki kar a helyi püspököt bízta meg a szexuális zaklatással kapcsolatos ügyek kezelésével.

Miután az Alpokban fekvő Ettali kolostorhoz tartozó bentlakásos gimnázium igazgatója megerősítette, hogy tanintézetében az elmúlt évtizedekben nevelők több esetben is szexuális zaklatásnak tették ki diákjaikat, más, nemcsak egyházi vezetés alatt álló internátusok egykori tanulói is nyilvánosságra hozták, hogy annak idején nevelőik molesztálták őket, és emiatt életre szóló lelki sérüléseket szenvedtek.

Az igazságügyi miniszter kezdeményezésére most kerekasztal konferencia keretében próbálják feltárni a túlkapásokat és jóvátételt nyújtani a legtöbb esetben már elévült bűncselekmény áldozatai számára.

Az esetek zöme a múlt század második felére nyúlik vissza. A telefonos segélyszolgálattal a katolikus egyház elsősorban lelki támaszt akar nyújtani a szexuális zaklatások áldozatai számára.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást