Nem közelednek az álláspontok, tovább tart a BA-sztrájk

Infostart
2010. március 22. 12:34
Harmadik napja tart a British Airways dolgozóinak sztrájkja, miközben a cég és a szakszervezet is azt állítja, hogy megerősödött az akció során. A légiközlekedési cég utaskísérői azzal fenyegetnek, hogy pénteken újabb sztrájk lesz, ha nem sikerült megállapodni.

Több száz törölt járat, több ezer dühös utas - akiket már a sztrájk előtti napokban visszafordítottak a repterekről -, a helyezetet a választások előtt kihasználó politikusok: Londonban harmadik napjába lépett a British Airways légi személyzetének sztrájkja, miközben mindkét oldal azt állítja, hogy jobban jött ki az akcióból, mint a másik.

A vállalat, amely azzal fenyegette dolgozóit, hogy azok örökre elveszítik az évente nekik és családtagjaiknak járó ingyen utakat, azt állította: eredménytelen volt a sztrájk. A Gatwick reptéren a dolgozók 98 százaléka felvette a munkát, míg Heathrow-n több mint a felük. Willie Walsh vezérigazgató a YouTube videómegosztóra feltöltött üzenetében köszönte meg a sztrájktörőknek, hogy bementek dolgozni.

Hétfő azonban a munkabeszüntetés legkritikusabb napja, mert ilyenkor több a járat, mint a hétvégén. A sztrájkolókat mozgósító Unite szakszervezet közben azt mondta, hogy a 2200 beosztott dolgozóból csak 300 vette fel a munkát.

A tiltakozók a beosztás és a fizetések módosítása miatt sztrájkolnak, és azt mondják: a munkát felvevő kollégáik az állásukat féltik, azért mentek be dolgozni.

A BA közben más légitársaságok gépein próbálja szállítani utasait, és azt javasolja: az indulni készülők ellenőrizzek az internetes oldalán, hogy milyen további üzemelnek a sztrájk idején.

A kormányzásra készülő ellenzéki brit konzervatívok közben azzal vádolták meg a kormányt, hogy lepaktált a szakszervezetekkel, de ezt a polgárok hamarosan megbosszulják rajtuk a közelgő választásokon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást