eur:
393.96
usd:
369.34
bux:
65776.04
2024. április 23. kedd Béla

Ki találta ki Lady Gagát?

Beperelték Lady Gagát, a különc öltözködéséről és viselkedéséről híres amerikai popsztárt, amiért állítólag nem juttat bevételeiből korábbi producerének. Az egykori üzleti partner azt állítja, hogy gyakorlatilag ő találta ki az énekesnő imázsát - ami legalább annyira fontos, mint a zenéje.

Rob Fusari producer azért dühöng, mert Lady Gaga szerinte kisemmizte, pedig ő írta a Grammy-díjas énekesnő dalainak egy részét, ő intézte el első lemez szerződését, és ő találta ki a művésznevet is. Fusarit személyes érzelmei is motiválhatták, amikor 30 milliós kártérítési pert akasztott az exhibicionista viselkedéséről ismert előadóra - Lady Gaga ugyanis egy időben a barátnője volt.

A Gaga-csapat pókerarccal fogadta a hírt, egyelőre nem válaszolnak a média kérdéseire.

Fusari Will Smith és Beyoncé korábbi csapata, a Destiny's Child egyes slágerei megszületésénél is bábáskodott, és így ismerte meg 2006-ban Stefani Germanottát, azaz a későbbi Lady Gagát.

Először nem tett nagy benyomást rá a koncertzongoristának tanult popsztár-jelölt, de egy stúdiópróbán meghallotta játszani, és azt követően napokon át együtt dolgozott vele, hogy átformálja zenéjét - állítja a bírósági keresetben.

Fusari volt a Paparazzi című megasláger társszerzője, és ő találta ki a Queen zenekar Radio Gaga című albumától megihletve, hogy protezsáltját hívják Lady Gagának. A sztár azonban 2009-ben a tőle megszokott excentrikus módon ezt azzal intézte el, hogy azt mondta: öt éve jött rá, hogy ő Lady Gaga, de ettől még azelőtt is az volt. Már azelőtt is másképp öltöztem, hogy felvettem a művésznevemet - tette hozzá.

Fusari szerint először romantikus, majd üzleti viszony is kialakult köztük, és a producernek 20 százaléka volt közös vállalkozásukban. A hárommilliós példányban elkelt Fame című albumból azonban már nem részesedett. Bár kapott 600 ezer dollárt, de az nem annyi, ami jár neki - állítja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×