eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Állatvédelem halálra ítélni a tenyészállatokat?

Megdöbbenéssel tapasztalták a Berlintől északra fekvő falu, Fankenförde lakosai, hogy a tyúkjaikat vérengző fenevadak tizedelték meg. Mint kiderült, nyércek voltak a tettesek, amelyet az ismeretlen tettesek a közeli állatfarmról engedtek szabadon.

A nyércek ketreceinek feltörését az ismeretlen személyek videofelvételen rögzítették és az interneten is közzétették. Az akciót az állatok kiszabadításának minősítették.

Az ügyben a rendőrség kiterjedt nyomozásba kezdet,t de eddig csupán azzal az eredménnyel büszkélkedhet, hogy a négyezer nyércből közel kétezret már sikerült kézre keríteni.

Az állatfarm tulajdonosa hangsúlyozta, hogy tenyészállatokról van szó, amelyek képtelen a szabadban élni, következésképpen néhány héten belül pusztulásra vannak ítélve. Nem titkolta azonban azt sem, hogy a ketrecek feltörése legalább 180 ezer euró veszteséget okozott.

Azóta az elszabadult nyércek a környéken garázdálkodnak és jelentős pusztítást végeztek Frankenförde, de már a szomszédos települések szárnyas-állományában. Az állatfarm a szőrmeipar számára tenyészt nyérceket, és belőlük készítik az egyik legelegánsabb bundát, a nerckabátot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×