eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Fejenként 14 óvszer jut az olimpikonoknak Vancouverben

Miközben a téli olimpia nemzetei azt számolják, hogy hány érmet sikerült eddig begyűjteniük, egy másik statisztika is az ötkarikás játékokra terelte a figyelmet. A vancouveri szervezők ugyanis 100 ezer gumióvszert osztanak szét ingyen a versenyzők között. Mindezzel azt sugallják, hogy a rendezvény nem csak a hivatalosan elismert sportágakról szól.

Az éremtáblázat mellett másik fontos adat Vancouverben az elmúlt napokban az volt, hogy fejenként 14 ingyen óvszert kaphatnak a Kanadában induló olimpikonok és hivatalos kísérőik.

Az olimpia és szex tabutémáját a 2008-as pekingi olimpia idején kezdték el feszegetni, amikor egy már visszavonult brit versenyző azt mondta: soha nem látott aktivitást tapasztalt a sportolók között. Ezt - saját tapasztalatára alapozva - azzal magyarázta, hogy a sokáig keményen edző és az eredményre koncentráló sportolók a versenyek után hirtelen szabaddá válnak és ki akarják ereszteni a gőzt. Innen a szabados viselkedés, amit természetesen a NOB nem szeretne nagydobra verni.

A sportolóknak az 1992-es, barcelonai olimpia óta osztanak ingyen óvszereket. A sydneyi játékokon az eredetileg elkülönített 70 ezer darab elfogyott, és további 20 ezret kellett rendelni. Az athéni szervezők már 130 ezerrel várták a látogatókat. Pekingben 100 ezer darab állt rendelkezésre, de 5 ezer megmaradt, ezeket elárverezték.

A Huffington Post szatirikus online magazin szerint a gumik száma arra utal, hogy a szervezők a két hét alatt fejenként 29 légyottra számítanak, ami napi két intim találkozót jelenthet.

A kanadai csapat menedzsere Whistlerben azt mondta, hogy az emberek szétkapkodják az óvszereket, amelyek mindenhol megtalálhatók, de inkább csak viccből. Marnie McBean szerint hiba azt gondolni, hogy az olimpiai falu valamiféle bulitanya lenne. Azt azonban elismerte, hogy kint a városban, aki akarja, megtalálja a szórakozási lehetőséget.

Sandra Bezic, az NBC műkorcsolya szakértője pedig azt mondta: az olimpikonok szeretnek bulizni, de azt visszafogottan teszik. "Sokat edzettek, tisztelik a testüket és az országaikat képviselik. Nem úgy lazulnak el, mint a lázadó tinik. Kortól függetlenül meglepően érettek. Ez fontos is: ha valaki idiótaként viselkedik, akkor kilóg a sorból" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×