eur:
394.29
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Hatvan kilónyi hó fed minden négyzetmétert Németországban

Németország lassan elsüllyed a töménytelen hó súlya alatt. A meteorológiai szolgálat most először számította ki, hogy mekkora súlyt nyom a földeket, utakat, háztetőket és befagyott tavakat elborító hó - és a szám meghökkentő.

Németországban egyre többször hangzik el az epés megjegyzés, hogy a környezet fokozatos felmelegedésének eredményeképpen idén rekord mennyiségű hó esett.

Az ország már december eleje óta küzd a téli időjárás szeszélyeivel, és az e hét végére szóló előrejelzések újabb havazásokat jósolnak. Pedig már eddig is akkora hótakaró fedi az országot, amely térfogatilag a Boden-tónak felel meg.

Az offenbachi szövetségi meteorológiai intézet munkatársai kiszámították, hogy jelenleg 21,5 milliárd tonna hó nehezedik a földekre, utakra, épületekre és befagyott tavakra. A meglepő adatot úgy állapították meg, hogy összegezték az ország különböző pontjain működő 1700 időjárás-megfigyelő állomástól származó értesüléseket. Így kiderült, hogy átlagosan minden négyzetmétert 60 kiló súlyú hóréteg fed.

Az utakat ipari só szórásával igyekeznek járhatóvá tenni, de a só-tartalékok lassan kiapadóban vannak, de csupán Észak - Rajna - Vesztfália tartományban eddig 2600 tonna ipari sót használtak fel az autópályák, illetve főútvonalak hó- és jégmentesítésére. Noha a meteorológusok a tavasz közeli beköszöntésével nyugtatják a kedélyeket, a hétvégi előrejelzések azonban még komoly havazásokat jósolnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×