eur:
394.69
usd:
365.27
bux:
65518.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Meditálva tanulnak a nebulók Goldie Hawn iskolájában

Az immár hatvanötödik életéve felé haladó, de még mindig attraktív hollywoodi szőke filmsztár, Goldie Hawn alapítványa nevében olyan magániskolák létesítéséről tárgyal Angliában, amelyekben meditációval és légzésgyakorlatokkal segítik elő a diákok tananyag-befogadási képességének növelését.

Az anyai ágon magyar származású, széles mosolyú Goldie Hawn, aki olyan sikerfilmek révén lett világsztár, mint A kaktusz virága, vagy a Benjamin közlegény, vagyonából alapítványt hozott létre, és mivel életfilozófiáját az utóbbi évek során egyre erősebben befolyásolja a buddhizmus, újfajta tanítási módszer elterjesztésére képez ki pedagógusokat.

A módszert a Goldie Hawn-féle iskolákban Amerika-szerte már több mint ezer tanár alkalmazza, és az a lényege, hogy hetente néhány órában a fókuszált tanulás módszerét sajátíthatják el alsó tagozatos gyerekek, amelyhez egyrészt jógagyakorlatszerűen teljes nyugalomba hozzák magukat, másrészt egyszerű légző-technikával az agyuk oxigén ellátását növelik. Ezen kívül gondot fordít az újszerű pedagógia arra is, hogy a tanulók már 7-10 évesen képet nyerjenek arról: mi az egyén szerepe a társadalomban és a világban.

Mivel a valószínűleg májusban sorra kerülő angliai választásokat előrejelzések szerint a jelenleg ellenzékben lévő konzervatív párt nyerheti meg, felváltva a szocialista kormányzást, Goldie Hawn Londonban a konzervatívok tanügyi tárca-várományosaival tárgyal alapítványi iskolája felállításáról.

A jobbközép konzervatívok pártolják a szokásostól eltérő pedagógiai módszerekkel működő magániskolák működését, feltéve, hogy ezek megfelelnek a brit edukációs alapkövetelményeknek. A magániskolákat a tanügyi hatóságok diákonként másfél millió forintnak megfelelő hozzájárulással támogatják, és arra is van keretük, hogy szegény sorsú gyerekek felvételét segítsék.

Goldie Hawn tehát remélheti, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában már működő iskolái után ősszel Angliában is megnyílhat az alapítványa MindUp módszerével működő tanintézet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×