eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Játszótéren ugrándozhatnak a nyugdíjasok

London több száz kisebb-nagyobb parkjának mindegyikében van gyermekjátszótér. Tavasszal nyílik meg az első - nyugdíjasok számára.

A nyugdíjasok javarésze nem szívesen merészkedik be a fitnesztermek fiatalabb közönsége és a komoly fizikai megerőltetést követelő felszerelések közé, és ezeknek az edzőtermeknek a tagsága amúgy is sokba kerül. Ezért okozott örömet a londoni szépkorúak körében, hogy hamarosan játszótér nyílik hatvan éven felüliek számára, méghozzá a világváros közepén, a Hyde Parkban.

Ez a park olyan hatalmas, hogy nem zavarja meg az angol hortikulturális hagyomány jegyében százötven éve kiépített liget-rét kompozícióját a már létező tenisz- és tekepályák mellett megvalósuló nyugdíjas játszótér. Westminster kerület önkormányzata minden további nélkül megadta az építési engedélyt.

A felszerelés alaposan átmozgató, de nem megerőltető izomerősítésre ad lehetőséget. Természetesen lehet hintázni is, de a hinta működtetéséhez egy kis erőkifejtésre van szükség. És van mozgószalag helyben futáshoz, rögzített kerékpár, expander-állvány, tízféle tornaszer, mind a testedzés érdekében, de a lehető leginkább balesetmentes kivitelben. A játszótér használata ingyenes.

Bár célözönsége a nyugdíjas tábor, beléphetnek százhuszonöt négyzetméteres területére fiatalabbak is, de játszótér-felügyelő biztosítja, hogy ne ők domináljanak.

Berlinben két éve nyílt hasonló edzőpark, ennek a tapasztalatait hasznosítják most az angol fővárosban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×