Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Visszavágyik szemetesnek a lottónyertes

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kábítószerekre és prostituáltakra költötte majd' három milliárd forintot érő lottónyereményét Michael Carroll. Az angol köztisztasági vállalat egykori alkalmazottja most ugyanott tart, mint nyolc éve: nincs egy vasa sem.

2002-ben még csak tizennyolc éves volt a szerencsés szemetes, de már akkor többször meggyűlt a baja a rendőrséggel verekedései és rendbontásai miatt, tehát amikor megjelent a lottóigazgatóságon, hogy átvegye a szokatlanul magas, majdnem 10 millió angol fontot kitevő nyereményét, a lábán elektronikus jelzőkészülék volt, mert legutóbbi letartóztatást követően kötelezték ennek a viselésére, hogy a hatóságok állandóan nyomon követhessék a hollétét.

Michael Carroll átvette a pénzt, megajándékozta legközelebbi rokonait és jó barátait, vásárolt egy szép házat, de mindjárt hozzá látott a nyeremény elherdálásához is. Naponta hatszáz ezer forintnyi összegért vásárolt kokaint, a dílerek egyre emelték számára az áraikat, és óriási drog-partikat rendezett az új házban.

Megnősült, kislánya született, de a felesége nem bírta tovább a tivornyákat és a csecsemővel haza költözött a szüleihez. A fiatalember ebből sem tanult, utcalányokat szedett fel, gyakran egyszerre négyet is. Nyolc év alatt e célra is költött néhány milliót.

Sokan fantáziálnak arról, hogy mi mindent kezdenének, ha Fortuna istenasszony kegyéből nagy összeget nyernének a lottón. Michael Carroll fejében csak három dolog járt: drog, szex és arany. Vastag aranyláncokat vásárolt, egy 2004-es betörés során valamennyit ellopták, de ő másnap bement az ékszerészhez és három millióért felújította a készletet.

Jóakarói intették, hogy mielőtt minden pénzét elherdálja, invesztáljon. Carroll be is szállt egy dubaji lakótelep-építkezés finanszírozásába, de ekkorra Fortuna már elpártolt tőle, a vállalkozás csődbe ment, a dollár százezrek elúsztak. Lóversenyen is egyre veszített a fiatalember. Tavaly már a Mercedes kocsiját is eladta. A kábítószerezés miatt öt hónapot börtönben töltött. Egy gengszter banda közben átvette a luxusvillát, amely immár lepusztult állapotban van, uszodáját megtölti a szemét.

Michael Caroll múlt héten jelentkezett munkanélküli segélyért. Egyelőre kap heti 42 fontot, azaz körülbelül 12 ezer 600 forintot. "Nem panaszkodom - nyilatkozta a fiatalember a News of the World című vasárnapi bulvárlapnak -az élet újra sokkal egyszerűbb. Idővel ismét lesz munkásfelvétel a köztisztasági vállalatnál".