eur:
393.87
usd:
369.57
bux:
65833.15
2024. április 23. kedd Béla

Kártérítést fizettetnek az erőszakos gyerekek szüleivel

Kártérítésre kötelezhetik a jövőben az erőszakos bűncselekményeket elkövető gyerekek szüleit Olaszországban. Egy bíró ugyanis több százezer eurós bírságot szabott ki olyan fiúk ügyében, akik többször megerőszakoltak egy fiatal lányt.

450 ezer eurós kártérítés megfizetésére kötelezte öt olasz fiú családját Bianca La Monica bírónő, aki szerint a szülők - akiknek egy része már nem él együtt gyerekével - nem nevelték bele a fiúkba a mások érzései iránti tiszteletet.

Az ügy részleteit az áldozat védelmében nem hozták nyilvánosságra, de az kiderült, hogy a lányt az öt fiú több éven át kényszerítette szexre. Az első erőszakos cselekmény idején a lány még csak 12 éves, a fiúk pár évvel idősebbek voltak.

A bírónő a büntetés kiszabásakor azt mondta: figyelembe vette, hogy az áldozat idejekorán abbahagyta az iskolát, és ezért kevesebb jövedelemre számíthat élete során, mintha befejezte volna azt.

A fiúk viselkedését elemző szakértők szerint azok normálisnak tűnő családokban éltek, de kiderült az is, hogy nem érezték át tettük súlyosságát. A jelentés szerint olyan hangnemben beszéltek a lányról, ami világossá tette, hogy semmilyen empátiát nem éreznek iránta.

A védelem bizonyítékokat tárt a bíró elé, hogy a szülők igyekeztek "jó kereszténynek nevelni" a fiúkat, és szexuális felvilágosító órákra is járatták őket az iskolában.

A bírónő ezt figyelembe vette, de azt mondta: nyomát sem látta a vádlottakban az olyan neveltetésnek, amely megtanítja, hogyan kell nem fizikai kapcsolatot létesíteni másokkal.

Azokról a szülőkről pedig, akik már nem éltek együtt a fiúkkal, azt mondta: nekik nem csak joguk, de kötelességük is volt a gyerek nevelése és felügyelete.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×